Jak může vypadat odpočinková lokalita u řeky? Přijďte se podívat na výstavu návrhů

12Chcete jít kolem řeky a nasávat výjimečnou atmosféru? Přístup k vodě, paprsky slunce, klidná procházka nebo naopak dovádění s ratolestmi? To všechno může v budoucnu nabídnout lokalita podél Balinky.

Jak jsme již informovali, do města zavítali studenti Fakulty architektury Českého vysokého učení technického (FA ČVUT) v Praze, kteří na základě spolupráce domluvené absolventem této fakulty a zároveň starostou města Alexandrosem Kaminarasem zpracovali inspirativní návrhy, jak by mohla odpočinková zóna vypadat. V rámci semestrální práce pokryli území podél řeky Balinky od koupaliště až do bývalého areálu Svitu.

IMG-0213 002 Zmíněný prostor v rámci své zářijové návštěvy prošli, nafotili a seznámili se i s širším okolím, aby jejich práce představovala komplexní pojetí. „Nabídli jsme budoucím architektům reálné zadání, aby získali tolik potřebnou praxi. Oni nám na oplátku dají nahlédnout do svých návrhů, které jsou pro nás inspirací," shrnul spolupráci Kaminaras. Nyní uplynul termín pro odevzdání prací, a tak se blíží také čas pro jejich prezentaci. „Chceme lidem ukázat, jak vidí rozvoj velmi cenné městské lokality studenti architektury, proto jsme se rozhodli udělat prezentaci jednotlivých projektů za účasti veřejnosti. Ta se uskuteční 11. února v 17:00 v předsálí kina Jupiter clubu. Tímto zvu všechny lidi, které budoucí rozvoj našeho města zajímá, k otevření této výstavy studentských prací," vyzval k účasti Kaminaras a doplnil, že všechny návrhy budou vystavené také přímo ve Svitu.

V předsálí kina Jupiter clubu a u Balinky se objeví 34 velkoformátových plachet a fyzický model řešeného území. Výstavu odstartují svými prezentacemi přímo autoři jednotlivých projektů – studenti ateliéru, který na FA ČVUT vedou doc. Ing. arch. Radek Kolařík a Ing. arch. Martin Štrouf. Výstava bude přístupná od jejího zahájení v pátek 11. února v 17:00 až do konce března.

Zuzana Najtová

SVIT CVUT_2022

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.