Ministryně životního prostředí ocenila Zdravé město Velké Meziříčí

6208AA6E-5C30-408C-AB07-ED0E9A5EC918Ve čtvrtek 26. května zavítal starosta města Alexandros Kaminaras společně s vedoucím správního odboru Josefem Švecem do sídla Ministerstva životního prostředí České republiky v Praze. Účelem jejich cesty bylo přebrání ocenění za postup Zdravého města Velké Meziříčí do kategorie B v rámci místní Agendy 21 (MA21).

Slavnostního předávání cen z rukou ministryně životního prostředí, Anny Hubáčkové, se účastnili zástupci všech nejlepších měst a obcí v rámci kategorií A a B za roky 2020 a 2021. Kromě Velkého Meziříčí jsou jimi Jihlava, Chrudim, Kopřivnice, místní část Praha 10, místní část Praha 14 a obec Křižánky.

Místní Agenda 21 je program konkrétních obcí, měst a regionů zavádějící principy trvale udržitelného rozvoje do praxe při zohledňování místních problémů. Vytváří se ve spolupráci s organizacemi a občany za účelem zajištění dlouhodobé vysoké kvality života a životního prostředí.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.