MŠ Nad Plovárnou je mezi zdravými školkami

IMG 7972První školka ve Velkém Meziříčí patří mezi zdravé mateřské školy.

 

 

 

IMG 7979Mateřská škola Nad Plovárnou byla 6. května přijata Státním zdravotním ústavem do sítě programu Škola podporující zdraví v ČR. A to na tři roky od data zapojení se do sítě.

„Cesta k přijetí do sítě Zdravých školek nám trvala téměř dva školní roky,“ uvedla ředitelka Mateřské školy Velké Meziříčí Božena Suchánková a popsala, jaké podmínky musela školka splnit. Bylo nutno vypracovat odpovídající školní vzdělávací program, udělat změny ve výživě, stravování, upravit prostředí. „Využili jsme toho, že se školka Nad Plovárnou přestavovala,“ podotkla k tomu Suchánková a jmenovala další kroky: „Absolvovali jsme stáže v Polsku pro výměnu zkušeností a nakonec jsme projekt obhájili u kulatého stolu na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Od prvního září jej rozjedeme naplno,“ dodala ředitelka.

„Státní zdravotní ústav v Praze byl velice spokojený s tvorbou školního vzdělávacího programu a s podmínkami v mateřské škole. Naše MŠ byla ohodnocena jako nadstandardní, jak ve způsobu zařízení, vybavení, ale hlavně ve způsobu vzdělávání a podmínek, které jsou ve školce nastaveny,“ doplnila vedoucí učitelka MŠ Nad Plovárnou Věra Kopečná a připojila poděkování městu za péči o mateřské školy.

Mateřská škola Nad Plovárnou je tak první z celkem šesti školek ve městě, která certifikát zdravé MŠ získala. Podle ředitelky Suchánkové si každá MŠ může zvolit vlastní program, který by chtěla naplnit. Mateřská škola Sokolovská tak začíná pracovat na novém nazvaném Školka hrou, do nějž se zapojí MŠ Sokolovská, a MŠ Čechova se na něj také připravuje. „Program se týká zejména modernizace výukových metod s využitím informačních a komunikačních technologií,“ vysvětlila B. Suchánková a dodala, že díky projektu lze čerpat i finance na vybavení ICT pro výuku v předškolní výchově.

Martina Strnadová

 ___________________________

Mateřská škola Nad Plovárnou

Školní výukový program: Zdravě a s radostí

Budova postavena v roce 1978, rekonstrukce v r. 2015

Kapacita mateřské školy – 56 dětí

Dvoutřídní mateřská škola (třída Štěňátek a Koťátek), věkově smíšené třídy, děti od 3 do 6 let

Herní centrum v přilehlém bývalém bytě nabízí učebnu anglického jazyka, pohádkové centrum a loutkové divadlo

Školní zahrada nabízí sezónní aktivity

Více o mateřské škole najdete v prezentaci.

 

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.