Výstava vláčků potrvá do neděle patnáctého března

P1110368Do zmenšeného světa železnice návštěvníky vtáhne velkomeziříčšký Klub železničních modelářů o jarních prázdninách. Výstava modelové železnice TT začala v sobotu 7. března a potrvá až do neděle 15. března, milovníci železnic a vláčků ji můžou navštívit každý den od 14 do 18 hodin.

Už dvanáctý ročník se odehrává v přízemí Základní umělecké školy v ulici Poříčí, kde nadšenci mají možnost zhlédnout parní i motorové lokomotivy, vlakové soupravy, ale i stavby, automobilový park a figurky v dobovém oblečení. Část kolejiště se inspiruje Velkým Meziříčím a okolím, takže návštěvník může poznat původní vlakovou zastávku v Martinicích, viadukt „V Potokách", věrnou kopii kapličky v nedalekém Kochánově a třeba i velkomeziříčské staré nádraží.

Současnou trať členové železničního klubu řídí digitálně, ale stále tvrdí, že trať není dokončená a budou ji nadále vylepšovat. Každoročně se počet návštěvníků výstavy modelové železnice TT vyšplhá k tisíci, jelikož je termín opravdu lákavý vzhledem k probíhajícím jarním prázdninám, ani letos se neočekává nižší návštěvnost.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.