V Jívoví se uskuteční rybářské závody

kaprV sobotu 3. července se na rybníku "Zvonďáku" v Jívoví budou konat tradiční rybářské závody. Zúčastnit se může prakticky kdokoliv bez ohledu na věk anebo pohlaví, rybářský lístek ani povolenka nejsou při této akci zapotřebí.

Startovné za jednu osobu se platí až na místě u prezence a činí 200 Kč. Chytá se na jeden prut, a to s maximálně dvěma návazci, na těžko, na polotěžko i na plavanou. Nástrahy na kaprovité ryby - rostlinného i živočišného původu. Je dovoleno odnést si domů jednoho vlastnoručně uloveného kapra, ten však musí mít délku od 50 do 60 centimetrů.

Hodnotí se celková délka nachytaných ryb a zvlášť i nejdelší ryba. Zápis účastníků od 5:00, start závodu v 6:00, konec v pravé poledne. Je nutno se ale přihlásit předem, a sice co možná nejdříve - na telefonní číslo 776 590 621 (Vladimír Pařil z Velkého Meziříčí). Maximální kapacita břehů rybníka totiž činí pouze 50 osob.

Na místě bude zajištěno občerstvení - k snědku i k pití, no a pochopitelně také poháry, diplomy a věcné ceny pro nejlepší závodníky.
Hlavními pořadateli jsou opět Jaroslav "Zvonda" Horký z Jívoví a Stanislav Dočkal z VM. Vloni a předloni se jívovské závody z technických a objektivních příčin nekonaly.

Obsádka rybníka: především kapři, líni a amuři.

Všichni zájemci o účast i diváci z řad široké veřejnosti jsou srdečně zváni.

Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.