Tři porážky, přesto jsme spokojeni

IMG 0364Titulek je samozřejmě s nadsázkou. Kdo by byl spokojený s porážkami? Hned vysvětlím. Trenér ani hráči nemohou úplně ovlivnit výsledek. Tam jim jde do cesty pochopitelně soupeř. Co však mohou ovlivnit je výkon. A ten byl dobrý. Rozhodující je, jak vám vaši hráči hrají. Nedávno jsme byl na zápase 1. ligy házené, kde dorostenci hostili Palkovice. Prohráli o 15 branek, tedy dalo by se říct debakl. Ovšem výkon byl pozoruhodný. Až do poslední minuty bojovali ze všech sil. Proto takové porážky nevadí a spíš jsou odrazovým můstkem k budoucím vítezstvím.

IMG 4312My jeli nejprve do Bučovic. Dávný rival, s kterým jsme hodně prohrávali. Až na play off v loňské sezóně. To jsme vyhráli dvakrát 3:0 a Bučovicím skončila sezóna. Proto nám měli co odplácet. Každoročně mají jiný tým, záleží, kdo z „pendlařů" z extraligy přijede. Naše filozofie je přesně opačná. Za nás hrají pouze naši odchovanci, co prošli mládežnickou kategorií. Bojovali jsme, ale nakonec jsme udělali více chyb jak bučovičtí a výsledkem byla porážka 1:3. Druhý den nás čekal tým Blue Volley Ostrava. Vůbec všechna družstva Red-Black-Green nebo Blue Volley v Ostravě, Frýdku Místku nebo Frýdlantu prožívají mohutný rozvoj. Mají sktrukturu od extraligy dospělých až po nejmenší kluky a dělají to nyní asi v rámci celé republiky nejlépe. K nám přijeli se všemi oporami hrajícími extraligu. My se však nezalekli, bojovali jsme ze všech sil. Vedli jsme 2:0 a v třetím setu jsme měli mečbol. Ten jsme neproměnili a misky vah se převážily na stranu soupeře - nakonec porážka 2:3. Jeden bod s cenou zlata. Výkon byl výborný, vítězství se nedostavilo.


Posledním zápasem bylo 2. kolo Chance Českého poháru. Přijeli extraligové Benátky se sebevědomím na snadné vítězství. Opět výborný zápas, i když nakonec porážka 1:3. Ani za jeden zápas se nemusíme stydět, i když první dvě porážky nás odsunuly na 4. místo tabulky. Znovu opakuji: výkon lze ovlivnit. Dobrý výkon podmiňuje dobré vztahy (ne naopak) a to vše má za následek pozitivní vývoj celého našeho volejbalového snažení. Pokud se dodrží tento princip „3V" (pochopitelně výsledky hrají také velkou roli, tedy další „V"), potom nemusí být strach o budoucnost volejbalu v našem městě. A ten my nemáme.

Pro pořádek:

 Bučovice – VELMEZ  3:1  (18,-21.17,23)
 VELMEZ – Blue Volley|Ostrava  2:3  (24,17,-26,-20,-7)
 VELMEZ – Benátky n. J.  1:3  (-21,22,-13,-20)

Sestava:

nahrávači: Víťa Šimek, Honza Barák, Šimon Veselý
blokaři: Jirka Huryta, Honza Vanini, Matyáš Pospíšil
smečaři: Roman Jaša, Ríša Stanislav, Martin Smetana, Martin Čumpl, Matěj Janák, Jirka Jirásek
univerzálové: Patrik Juda, Martin Pavlovský, libera Marek Slavík, Matěj Vlk

Nyní nás čekají dva soupeři venku: v pátek 20. 10. Brno a v sobotu 21. 10. Holubice.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.