Dorostenci na Lovosice nestačili

Starší dorost_VM_-_Lovci_Lovosice_31.liga starší dorost, 6. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – Lovci Lovosice 28:36 (15:18)
V rámci šestého kola přijelo na naši palubovku družstvo z Lovosic. Tým z předních příček prvoligové tabulky, ale nemusel být pro naše hráče neporazitelnou překážkou. Dobře rozehraný zápas ovšem ovlivnilo zranění a také hned tři přímé červené karty. Na druhou stranu stovka diváků viděla rychlé a tvrdé utkání.


Prvních patnáct minut bylo neuvěřitelně vyrovnaných. Obě družstva se střídala v jednobrankovém vedení. Našim hráčům se dařila spolupráce spojka-pivot a spojka-křídlo. V obraně hráči dokázali aktivním přístupem vybojovat několik jednoduchých míčů. Zlom nastal v 16. minutě, když při střelbě z dálky došlo k nezaviněné strážce našeho střelce Adama Jaši s obráncem Lovců. Adam musel odjet do nemocnice na šití a naše ofenzíva tak přišla o střeleckou spojku. Tři minuty poté došlo k další ztrátě, když Jakub Uchytil obdržel přímou červenou kartu za faul na střeleckou ruku. Oslabení nám nevyšlo a soupeř odskočil do čtyřbrankového trháku (20. minuta 10:14). V 25. minutě si Vítek Smejkal vykoledoval za faul na křídelníka hostí další červenou kartu. Ovšem ani hosté se neprezentovali úplně čistou hrou, a tak se často hrálo v pěti hráčích na obou stranách. Do poločasového hvizdu jsme naštěstí nedovolili Lovcům více odskočit, a tak poločas skončil tříbrankovým mankem 15:18.

Vstup do druhé půle se nám hodně nepovedl. Dvě rychlé branky v naší síti, a navíc další přímá červená karta za zbytečné dohrání pro Ondru Trifanova. Ovšem do deváté minuty jsme stále drželi čtyřbrankové manko, které ještě šlo dohnat. Pak ale přišla pasáž nevynucených chyb a nedůrazu v obranné části a rázem byl rozdíl ve skóre devítibrankový (15. minuta 20:29). Jako by se v tento moment zklidnily emoce na hřišti a dlouho dobu se hrálo v plném počtu hráčů na obou stranách. Ve 50. minutě se vrátil na palubovku Adam Jaša, který působil nezastavitelným dojmem a přidal další tři branky, i přesto, že měl na vnitřní straně rtu čtyři stehy! Zbylá sestava domácích hráčů ovšem bojovala, ale nakonec utrpěla porážku 28:36.

Vývoj zápasu hodně ovlivnilo zranění Adama a také zbytečné hrubé chyby v obraně, které znamenaly červené karty. Soupeř byl jistě hratelný a utkání se mohlo vyvíjet úplně jiným směrem.

Starší dorost_VM_-_Lovci_Lovosice_4Teď se dorostenci připravují na tým ze Zlína, kam zamíří v neděli 29. října, a budou bojovat o první body do tabulky.
7m hody 3/4 : 1/1, vyloučení: 8:10, navíc domácí 3 přímé ČK.

Sestava a branky: Tomáš Kučera, Martin Borkovec – Benjamin Rosa (6/1), Adam Jaša (6/1), Štěpán Čermák (5), Marek Sedlák (3), Jaroslav Pavlíček (2), Jakub Uchytil (2), Štěpán Fiala (1), Adam Krejčí (1/1), Ondřej Trifanov (1), Matouš Fiala (1), Tomáš Jelínek, Denis Vik, Vítek Smejkal, Filip Hradecký, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal, asistenti Filip.

-jś-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.