Mladí vezou důležité body z Kopřivnice

hokej koprTěžko dohledat, zda někdy v české seniorské ligové soutěži zvítězil takto mladý tým! Velkomeziříčským trenérům se rozrostla marodka a první dvě útočné formace se rozsypaly. K zápasu do Kopřivnice jsme tak vyrazili s kádrem, který byl z větší části juniorský! 10 juniorů v poli, dva obránci a hned osm útočníků. Jedenáctým mladíkem byl náhradní brankář Vejmelka.


Vstup do utkání se nám, stejně jako v Brně, nevydařil. Domácí šli do vedení již ve 2. minutě, kdy se z mezikruží trefil k tyči Mach - 1:0. Inkasovaná branka nás ale nepoložila a v průběhu první třetiny se hrál vyrovnaný hokej. V 16. minutě přišlo vyrovnání, střelu Petra Slabého šikovně tečoval Hynek Peš - 1:1. O minutu později meziříčští slavili podruhé, z velkého tlaku před kopřivnickou brankou a z několikáté dorážky využil přesilovou hru Pavel Ambrož - 1:2.

Druhá třetina začala nevyužitou přesilovkou Velkého Meziříčí. Ve 28. minutě dostali možnost zahrát si přesilovku pěti proti třem domácí a v samotném závěru ji brankou Suchého využili - 2:2. Následovala pasáž hry s šancemi na obou stranách kluziště. Tu největší měl ve 37. minutě v úniku Miroslav Juda. Ve 38. minutě měli výhodu přesilové hry velkomeziříčští. Kombinaci trojice Peš - Juda - Slabý zakončil posledně jmenovaný střelou pod víko - 2:3.

I do třetí třetiny jsme vstoupili aktivně a s odhodláním dovést zápas do vítězného konce. Ve 46. minutě ještě domácí brankář Kubáň vychytal ve velké šanci Petra Švejdu. V 50. minutě Šimon Báťa zamířil přesně do horního růžku Kubáňovy klece a rozjásal meziříčské příznivce počtvrté - 2:4. Další průběh přinesl hned několik nevyužitých přesilovek. V čase 57:00 domácí při hře ve čtyřech snížili na 3:4. Poslední minuty jsme ale odehráli zodpovědně a utkání dotáhli do vítězného konce.

Ve středu 14. února jedeme k utkání 37. kola do Vyškova.

HC ISMM Kopřivnice – HHK Velké Meziříčí 3:4 (1:2, 1:1, 1:1). Branky a nahrávky: 2. Mach (Suchý, Sluštík), 29. Sluštík (Suchý, Bartošák), 57. Pargáč (Hlaváč, Pindel) – 16. Peš (Slabý, Juda M.), 17. Ambrož (Kuba), 39. Slabý (Juda M., Peš), 50. Báťa (Vovsík, Paleček). Vyloučení 8:7, využití 1:2, v oslabení 0:0, střely na branky 35:33, diváci 633, rozhodčí: Schenel - Peluha, Voznička.

-hhk-, foto: Josef Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.