Sezona byla vcelku úspěšná

pingpongTento ročník našemu klubu přinesl historicky nejlepší umístění, dva sestupy a jeden postup našich družstev. Náš oddíl postavil celkem šest týmů, čtyři do okresu a dva do kraje.


Áčko hrálo v divizi Vysočiny, a nakonec vybojovalo čtvrté místo v této kvalitní nejlepší krajské třídě. Toto umístění je nejlepší, co naše áčko prozatím dokázalo. Nutno dodat, že bodově tým skončil s šedesáti body společně s Chotěboři, ta nakonec však kvůli vzájemnému zápasu skončila před námi na třetí pozici. Bilance družstva byla 11 výher, 5 remíz a 6 proher. K tomuto úspěchu přispěli i noví hráči, které jsme měli k dispozici. Naopak jsme se museli vyrovnat s absencí některých kluků, s kterými jsme počítali. Procentuální úspěšnost jednotlivců vyhrál Holub Štěpán 84,91 % (celkem 48 výher a 8 proher v 15 utkání), na druhém místě byl Šoukal Slavomír 59,72 % (celkem 43 výher a 29 proher ve 21 utkání), na třetí příčce skončil Holík Vratislav 47,83 % (celkem 22 výher a 24 proher ve 14 utkání), na čtvrtém místě Klíma Petr 45,24 % (celkem 19 výher a 23 proher ve 14 utkání) a pátou pozici obsadil Pokorný Jan 43,59 % (celkem 17 výher a 22 proher v 11 utkání). Do mistrovských utkání nastoupili i další naši hráči Kampas, Trávníček, Skryja, Buk Radek a Buk Martin. Dále z velkých úspěchů se může pyšnit naše jednička mladík Holub, za krásné celkové 5 místo v divizi a 38 místo v dorostu České Republiky.

Béčko nastupující prvním rokem v KP 1, bohužel tíhu této soutěže neuneslo a sestupuje o třídu níž do KP 2. Osudné se stalo týmu nedostatek hráčů úrovně této třídy, neboť většina kluků ze základu hrála za áčko. Sestavu do mistrovských utkání jsme museli několikrát nahrazovat hráči z nižších tříd. Nakonec z toho všeho vzniklo předposlední místo v tabulce. Po úvahách je jasné, že pokud chceme hrát i s béčkem na této úrovni, tak potřebujeme minimálně 8 kvalitních hráčů, kteří nastoupí souběžně do mistráků, a to náš oddíl bohužel neměl. V rezervním týmu letos hráli Skryja, Buk Martin, Buk Radek, Holík, Klíma Petr, Bednář, Kampas, Klíma Tomáš, Dvořák Martin, Pavelec, Řezníček Tomáš a Pacal.

Céčko už roky hrající OP 1 nezvládlo boj o sestup a padá o třídu níž. Kapitán týmu Bednář udělal pro záchranu vše, co mohl. Nakonec se však z úspěchů radovaly ostatní týmy a černý Petr zbyl pro nás. Na druhou stranu si všichni hrající kluci v tomto družstvě zaslouží pochvalu za velkou bojovnost, až do posledního kola. Kousek štěstí prostě chybělo, nejhorší asi byly 4 nejtěsnější prohry, které muselo družstvo pobrat, kde kolikrát k vítězství chyběl i jeden neproměněný mečbol našich hráčů. I tohle všechno ke sportu patří a pro céčko po letech začne úplně nová soutěž OP 2. Za náš tým bojovali Skryja Marek 87,18 % (celkem 34 výher a 5 proher v 10 utkání) jednoznačně nejlepší hráč céčka-celkově 3 místo v okrese, dále Bednář, Buk Martin, Buk Radek, Kořínek, Klíma Tomáš, Dvořák Martin, Dvořák František, Řezníček Tomáš, Pacal, Tvarůžek a Kališ.

Déčko si od samotného počátku soutěže kráčelo k postupu a toho i dosáhlo, nakonec s velkým odstupem na nepostupovou pozici asi 10 bodů skončilo na druhém místě a může se radovat. Za rok tým čeká OP 3. Na naše kluky vyzrálo pouze jedno družstvo, a to z Velké Bíteše. Celková bilance byla 15 výher, 1 remíza a 2 prohry. Už minulý rok se tento postup družstvu nepodařil a letos už konečně ano. Skvělý kapitán Suchánek měl rozhodně z čeho vybírat. Na soupisce se mu objevily jména Klíma Tomáš, Bednář Ivan, Kořínek Stanislav, Dvořák František, Klíma Pavel a z těch mladších Dvořák Martin, Pavelec a Blažek Filip.

Družstva E a F hrající stejnou okresní soutěž se umístili na 3 místě a na posledním místě. Za éčko hrála starší mládež a za efko ta mladší. Nejlepší v této třídě byl Řezníček Tomáš a Dvořák Martin. Asi největší výkonnostní posun dokázal mladík Buk Lukáš, ten se pyšní 45 místo v České Republice nejmladšího žactva. V mistrovských utkání se postupně střídalo dalších 20 našich mladých hráčů.

Oddíl mimo jiné začal hojně obsazovat různé věkové bodovací turnaje kraje Vysočina. Na skvělé úspěchy jsme dlouho nečekali, dostavily se v kategoriích U 17,19. 1 místo z Jihlavy Holub Štěpán a 1 místo útěcha Dvořák Martin, 3 místo Holub Štěpán z Velkého Meziříčí. Kategorie U 11 2x1 místo Velká Bíteš a Polná, 2 místo Humpolec, 3 místo Velká Bíteš a další úspěchy ze čtyřher, 3 místo útěcha Klímová Sabina z Polné. I v dalších kategoriích U 13 a U 15 nastoupila naše mládež Buková Adéla, Homolová Karolína, Homola Martin, Pelánek Radek, Cerkal David a Štěpánek Vendelín.

Dále jsme každoročně pořádali turnaj o přeborníka města Velkého Meziříčí. Jako pokaždé se ho účastnili hráči z celé České Republiky, hrající i ligové soutěže. Z našich hráčů se na bedně umístil pouze jeden hráč, a to za první místo ve čtyřhře-neomezeně Holík Vratislav společně s Nacházelem Filipem. Také děkujeme všem sponzorům, kteří dodali jako pokaždé hezké ceny. Po shrnutí byla tato akce dlouhá, náročná, vydařená, skvěle zorganizovaná a krásná.

Zastoupení jsme měli i na okresním přeboru v Novém Městě na Moravě. Tam vyrazili dva hráči z áčka Šoukal Sláva a Holub Štěpán, oba dva skončili na 3 místě v jednotlivcích a v soutěži čtyřher turnaj vyhráli. Za tento super úspěch patří samozřejmě velká gratulace. Další velká pochval patří našim čtyřem trenérům, kteří se starají o celkem početnou klubovou mládež, jsou jimi Klíma Petr, Holík Vratislav, Buk Martin a Suchánek Petr. Na závěr bychom chtěli poděkovat hlavním sponzorům, a to jsou město VM, NSA, Klíma Pavel a firmě Sanborn. Nová sezóna 2024-2025 se naplno rozjede začátkem září.

Za stolní tenis Velké Meziříčí
Klíma Petr

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.