Naše družstva se na Prague Handball Cupu neztratila!

Mladší žákyně_PHC_2024_2Když se řeknou Velikonoce, tak se každý házenkář třese nedočkavostí. Aby ne, vždy je na programu další ročník největšího mládežnického halového turnaje v Evropě – PRAGUE HANDBALL CUP. Náš oddíl vypravil do Prahy osm družstev a všechna tam zanechala velkou stopu. Vždyť starší žákyně a starší žáci se dokonce dostali mezi 16 nejlepších týmů! Opět se ukázal silný duchu našeho oddílu, díky podpoře nejen hráčů, ale i rodičů přímo na hřištích.


Během tří dnů (pátek – neděle) se naše družstva pohybovala metrem, tramvají a busem po celé Praze a vyzkoušela různé palubovky místních hal, rozdílné herní styly soupeřů z celé Evropy a dokonce i Asie. Hlavně se celou dobu bavila házenou. Když se k tomu pak přidala návštěva virtuální reality nebo laser game, tak to byla už jen ta pověstná sladká tečka.

V kategorii minižáků (ME) startovalo 35 týmů rozdělených do 5 základních skupin po 7 účastnících. Našim miníkům se podařilo vyhrát základní skupinu, když pouze jednou prohráli a postoupili tak do playoff A. Tam v tříčlenné skupině předkola, z nichž postupoval pouze vítěz se postupně utkali s týmem Velké Bystřice, který byl doplněn o hráče z Kostelce na Hané. Začátek zápasu našim klukům nevyšel a soupeř si brzy vypracoval velký náskok. Soupeř si tímto zajistil postup do čtvrtfinále. Ve druhém utkání proti Chodovu, ve kterém již o nic nešlo, si mohli zahrát všichni hráči a turnaj zakončili vítězstvím.

Celkově se miníkům turnaj vydařil a pouhé dvě porážky a postup mezi nejlepších 15 týmů turnaje je velkým úspěchem. Kluci si turnaj užili, každý si dal minimálně jednu branku, vyzkoušeli si různé styly obran soupeřů a nabyté zkušenosti se jim budou hodit do dalších zápasů.

Výsledky:
Základní skupina (1. místo)
TJ Sokol Velké Meziříčí – HSK Legends Šala (SVK) 14:12

TJ Sokol Velké Meziříčí – Budapešť Kézilabda (HUN) 15:16

TJ Sokol Velké Meziříčí – TSV Trudering (GER) 23:17

TJ Sokol Velké Meziříčí – SK Žeravice 15:10

TJ Sokol Velké Meziříčí – KH ISMM Kopřivnice 22:12

TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Dukla Praha 28:12

Předkolo:
TJ Sokol Velké Meziříčí – Házená Velká Bystřice 6:34 (předkolo playoff A)

TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ JM Chodov Praha 17:16 (předkolo playoff A)

Sestava: Jakub Musil, David Stoklasa, Jakub Vítek, Jiří Michlíček, Erik Vejmělek, Samuel Šimek, Lukáš Přecechtěl, Radek Zezula, Tadeáš Veleba, Ondřej Šikula, Maxmilián Coufal, Robin Mikulášek, Filip Vitešník, Štěpán Šidlo, Ondřej Rosa.
Trenéři: David Stoklasa, Renáta Kostečková, Tomáš Vítek, Miloš Rosa.

Kategorie minižákyň (WE) byla zastoupena 30 družstvy. Naše děvčata byla nalosována do těžké šestičlenné skupiny, z nich nakonec vzešly dvě medailová umístění. V základní skupině se našim hráčkám nepodařilo zvítězit, ale chtěly se poprat, o co nejlepší výsledky v playoff B. Holky se do nedělního dne probudily s výherní náladou, protože rázem dokázaly vyhrát 3 zápasy a dostaly se až do finále Playoff B. Tam se opět potkaly se sokolkami z Písku. Do poločasu s nimi držely krok, ale nakonec došly síly a bohužel prohrály. Desítka statečných minižákyň si zaslouží obrovskou pochvalu za předvedené výkony. Nic nevzdaly a bojovaly vždy až do konce.
Děvčata i trenérky si slunné dny v Praze užily nejen po házenkářské stránce, ale také prozkoumaly centrum Prahy a pro moderátora turnaje zatančily turnajový tanec.

Výsledky:
Základní skupina (6. místo):
TJ Sokol Velké Meziříčí – Sokol Písek II 11:25
TJ Sokol Velké Meziříčí – DHC Slavia Praha I 1:14
TJ Sokol Velké Meziříčí – HC DAC Dunajská Streda I (SVK) 4:16
TJ Sokol Velké Meziříčí – 1. SC Bohumín 98 5:14
TJ Sokol Velké Meziříčí – DHC Plzeň I 4:17
TJ Sokol Velké Meziříčí – HC DAC Dunajská Streda II (SVK) 12:7 (osmifinále playoff B)
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Astra Praha 12:7 (čtvrtfinále playoff B)
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Turnov 8:7 (semifinále playoff B)
TJ Sokol Velké Meziříčí – Sokol Písek II 11:15 (finále playoff B)

Sestava: Tina Adamcová, Tereza Chlubnová, Karolína Komínková, Nikol Konečná, Daria Matušíková, Silvia Matušíková, Tereza Mičková, Eliška Tesařová, Adéla Wassenbauerová, Anita Živčicová. Trenérky: Ilona Závišková a Jaroslava Živčicová.

Mladší žáci odehráli v základní skupině skvělé zápasy, v nichž nenašli přemožitele. Ve skupině narazili na atraktivního soupeře z Itálie a také toho nedalekého z Kuřimi. Z prvního místa postoupili do předkola playoff A, kde zaznamenali dvě těsné porážky a jejich cesta turnajem skončila.

Výsledky:
Základní skupina (1. místo):
TJ Sokol Velké Meziříčí – HC Tatran Stupava (SVK) 26:14
TJ Sokol Velké Meziříčí – ASD Pallamano Palazzolo (ITA) 23:7
TJ Sokol Velké Meziříčí – SK Kuřim 23:13
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Centrum Haná 15:10
TJ Sokol Velké Meziříčí – Union West Wien (AUT) 17:14
Předkolo playoff A:
TJ Sokol Velké Meziříčí – BK Krems Langenlois (AUT) 19:20
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Praha Vršovice 19:21

Sestava: Filip Ambrož, Vojtěch Chalupa – Erik Fialka, Martin Homola, Lukáš Chadim, Martin Jelínek, Adrian Kadlec, Tomáš Kalina, Samuel Karásek, Jonáš Peterka, Matyáš Prokeš, Jakub Smejkal, Tobiáš Winterling, Pavol Živčic, trenéři Jiří Holý a Pavol Živčic, vedoucí družstva L. Karásek.

Mladší žákyně byly nalosované do sedmičlenné skupiny WD02. Los jim určil, že hned v pátek odehrají čtyři utkání. Vstup do turnaje holkám vyšel na výbornou a hned třikrát vyhrály. Večerní utkání proti vítězi skupiny už tak povedený nebyl a soupeř ukázal své kvality. V sobotu holky čekaly dvě utkání. I přes zlepšený výkon hlavně v obranné fázi to na vítězství nestačilo a holky skončily ve skupině čtvrté a postup do vyřazovací fáze playoff B. Díky čtvrtému místu jim bylo určeno osmifinále playoff B, které se hrálo až v nedělním odpoledni. Proto holky zvolily dopolední rozcvičku na lasergame a následné povzbuzování našich starších žákyň. Pak už čekal holky oběd a přesun do haly Vidoule, kde nejprve vítězně nastoupily proti DHC Plzni II a poté TJ Astře Praha. Druhé utkání již stálo holky hodně sil, ale ty se neuvěřitelně zvedly a proti HC Háje týmovým pojetím hry zvítězily a za velkého aplausu starších žákyň a fanouškům přímo v hale oslavily postup do semifinále playoff B. To se hrálo v pondělním dopoledni proti HC Nový Jičín. Již dvakrát holky v utkání prohrály o čtyři branky a vždy se dokázaly zvednout a dotáhnout zápas do nerozhodného stavu. Následovaly shoot-outy... tam chybělo trochu štěstíčka. Cesta mladších žákyň, tak skončila před branami finále. Po celý turnaj se prezentovaly zlepšenou hrou a důrazem v obraně, který byl pro soupeřky hodně nepříjemný. Dobré výkony v bráně předváděla Dita Padalíková.

Výsledky:
Základní skupina (4. místo):
TJ Sokol Velké Meziříčí – Visse IF (DEN) 21:0
TJ Sokol Velké Meziříčí – CS Hercules (ROM) 18:11
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Poruba 13:12
TJ Sokol Velké Meziříčí – MHaK Martin (SVK) 5:21
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Kobylisy II 9:17
TJ Sokol Velké Meziříčí – VfB 1999 Bischofswerda (DEU) 9:17
TJ Sokol Velké Meziříčí – DHC Plzeň II 19:11 (playoff B)
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Astra Praha I 9:7 (osmifinále playoff B)
TJ Sokol Velké Meziříčí – HC Háje 12:10 (čtvrtfinále playoff B)
TJ Sokol Velké Meziříčí – HC Nový Jičín 12:13 (semifinále playoff B)

Sestava: Dita Padalíková – Karolína Doleželová, Adéla Derahová, Elen Konečná, Denisa Košťálová, Karolína Kozlová, Ella Kůpová, Silvie Podsedková, Gabriela Pospíšilová, Klára Sedláková, Alžběta Šlitrová, Sára Urbánková, trenérka Jana Šidlová a vedoucí družstva Veronika Havlíčková.

Kategorie starších žáků byla na počet družstev opět nejpočetnější (120 týmů). Vedle týmů z Evropy jim byl přidělen soupeř z nejvzdálenější destinace, a to z Hong Kongu. Ve skupině prohráli stejně jako minulý rok pouze jedenkrát a postupovali z prvního místa do předkola. V nadstavbové části po dvou skvěle odehraných zápasech, zvláště proti silné Považské Bystrici, kde kluci podali svůj nejlepší herní i týmový výkon, si vybojovali účast mezi nejlepší šestnáckou týmů ze 120 přihlášených! V osmifinále i přes bojovnost, ale i velkou únavu odehráli vyrovnané utkání, nicméně soupeř z Chorvatska byl nad jejich síly a cesta pro starší žáky turnajem skončila. Kluci nemusí vůbec smutnit, jelikož si svými výkony vysloužili pochvalu i od trenérů soupeřů a dokázali si, že se mohou s úspěchem měřit s vrstevníky z jiných zemí.

Výsledky:
TJ Sokol Velké Meziříčí – Oroszlánok KSH (HUN) 19:17
TJ Sokol Velké Meziříčí – ŠK Zemplín Trebišov (SVK) 19:23
TJ Sokol Velké Meziříčí – TSV Asperg (GER) 26:18
TJ Sokol Velké Meziříčí – Hong Kong (HKG) 23:14
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Praha Vršovice 23:13
TJ Sokol Velké Meziříčí – ACS Sporting Ghimbav (ROM) 17:13 (playoff)
TJ Sokol Velké Meziříčí – MŠK Považská Bystrica (SVK) 23:13 (playoff)
TJ Sokol Velké Meziříčí – TK Zadar 2013 I 19:25 (HRV) (osmifinále)

Sestava: Daniel Červený, Marek Böhm – David Ambrož, David Bradáč, Nikolas Fexa, Matyáš Fialka, Jakub Chalupa, Martin Kašpar, Tomáš Klíma, Jan Sedlák, Tomáš Raus, Tomáš Vostál, Šimon Winterling.

Starší žákyně propluly celou základní skupinou WC12 bez ztráty bodu a z prvního místa suverénně postoupily do předkola playoff skupiny A. I zde navázaly na výborné výkony proti soupeřům ze základní skupiny, předváděly kvalitní a tvrdou hru, bojovaly o každý míč a zaslouženě postoupily do osmifinále playoff A. Maďarský tým však byl již nad naše síly a ani přes bojovnost a opět velmi dobrý výkon se nám již nepodařilo zápas dotáhnout do vítězného konce a naše jízda Prague cupem tedy skončila. I přes smutek z vyřazení jsme turnaj zhodnotili jako velmi úspěšný a předváděná hra se líbila jak trenérům, tak našim fanouškům v místě turnaje.

Výsledky:
TJ Sokol Velké Meziříčí – TV 1877 Lauf (GER) 23:14
TJ Sokol Velké Meziříčí – Štart Trebišov (SVK) 24:18
TJ Sokol Velké Meziříčí – Hypo NÖ I (AUT) 15:14
TJ Sokol Velké Meziříčí – Eslövs IK (SWE) 20:16
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Klimkovice 9:21
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Lesana Zubří 17:10 (předkolo playoff A)
TJ Sokol Velké Meziříčí – HK Slova Duslo Šala II (SVK) 8:10 (předkolo playoff A)
TJ Sokol Velké Meziříčí – Kozármysleny SE (HUN) 14:18 (osmifinále playoff A)

Sestava: Karolína Blaťáková, Anežka Brychtová, Veronika Dvořáková, Barbora Fialová, Nikol Harčariková, Sára Juhošová, Helena Králíková, Denisa Krejčová, Beata Michlíčková, Tereza Palátová, Anna Pospíšilová, Klára Pospíšilová, Vendula Pospíšilová, trenérka Radka Matušíková a vedoucí družstva Pavel Rosický.

V kategorii starších dorostenců se představilo 50 týmů. V základní skupině MA06 měli naši dorostenci štěstí na los, protože ani jeden soupeř nebyl z našich luhů a hájů. Klukům se podařilo čtyřikrát zvítězit a jednou remizovat, což jim vyneslo první místo ve skupině. V předkole prohráli s německým Lűbeckem, který skončil na celkovém třetím místě. Bohužel i v tom dalším utkání prohráli a cesta turnajem pro ně skončila.

Výsledky:
TJ Sokol Velké Meziříčí – Hochfelden Dettwiller Handball (FRA) 17:13
TJ Sokol Velké Meziříčí – HC Záhoráci (SVK) 13:10
TJ Sokol Velké Meziříčí – Ajax København (DEN) 14:14
TJ Sokol Velké Meziříčí – HSV Weinboehla (GER) 15:7
TJ Sokol Velké Meziříčí – MTV Lűbeck II (GER) 16:12
TJ Sokol Velké Meziříčí – MTV Lűbeck I (GER) 12:19 (nadstavba)
TJ Sokol Velké Meziříčí – Hercules (NLD) 11:14 (nadstavba)

Sestava: Martin Borkovec, Štěpán Fiala, Štěpán Čermák, Adam Jaša, Robin Koudela, Tomáš Kučera, Ondřej Navrátil, Jaroslav Pavlíček, Marek Sedlák, Benjamin Rosa, Ondřej Trifanov, Jakub Uchytil, Denis Vik, trenéři Vojtěch Svoboda, Tomáš Rosa, Štěpán Fiala.

V kategorii starších dorostenek se představilo celkem 36 družstev. Naše dorostenky byly nalosovány do skupiny WA06, kde se postupně utkaly s týmy z Maďarska, Holandska, Dánska a Česka. Nakonec z toho bylo 4. místo a zápas v play off B, kde holky narazily na tým Strakonic a odešly poražené. A jejich cesta turnajem skončila.

Holky přistoupily ke všem utkáním zodpovědně hned od první minuty, nevypustily nic a hrály celou dobu jako jeden tým. Zejména v prvních dvou utkáních byl znatelný rozdíl ve hře, kdy soupeřky dominovaly na hřišti svojí rychlou a agresivní hrou, na kterou nejsou holky z druhé ligy zvyklé. Také pro čtveřici holek (vloni ještě starších žákyň) to byl přece jen velký výkonnostní skok, pro některé i výškový. Ale žádná z hráček žádný souboj nevypustila, a to je dobře.

V posledním zápase ve skupině si obnovila zranění kotníku Lucie Chlubnová. Ta sice do utkání proti Strakonicích nastoupila, ale zápas nedohrála.

Celkově turnaj splnil očekávání, holky bojovaly a v konfrontaci se zahraničními soupeřkami a různými styly evropské házené rozhodně obstály.
Sestava: Marcela Součková – Tina Buršíková, Monika Chalupová, Lucie Chlubnová, Simona Doleželová, Kateřina Palasová, Bára Rosická, Barbora Rösslerová, Agáta Sýkorová, Eva Vostálová, trenér Tomáš Partl a vedoucí družstva Tereza Borkovcová a Klára Kuřátková.

Výsledky:
Základní skupina (4. místo)
TJ Sokol Velké Meziříčí – VS Dunakeszi (HUN) 8:17
TJ Sokol Velké Meziříčí – VOC Amsterdam (NLD) 7:20
TJ Sokol Velké Meziříčí – HSg91 (DEN) 10:7
TJ Sokol Velké Meziříčí – Radeberger SV (DEN) 14:7
TJ Sokol Velké Meziříčí – 1.SC Bohumín 98 9:16
TJ Sokol Velké Meziříčí – HBC Strakonice 1921 10:17 (playoff B)

Sestava: Marcela Součková – Zuzana Cvrkalová, Lucie Chlubnová, Veronika Hladíková, Lenka Holíková, Natalie Nicole Puffer, Natálie Koudelová, Laura Lázničková, Bára Rosická, Kateřina Palasová, Eva Vostálová, Agáta Sýkorová, trenéři Tomáš Partl, Lenka Holíková st., Miloš Holík.

Velké díky patří všem rodičům a fanouškům, kteří přijeli naše hráče a hráčky podpořit a neváhali cestovat po celé Praze a fandit napříč kategoriemi! Díky – bez vás by to nešlo !!!

Trenéři házená

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.