Boj proti Zlínu nakonec v náš neprospěch

ilustrační1.liga starší dorost, 18. kolo
Po velikonoční pauze se opět rozběhla ligová utkání. V tradičním podvečerním čase přivítali naši dorostenci tým HC Zlín, který je aktuálně na předposledním místě, ale jejich hra umístění rozhodně neodpovídá. I když měl soupeř navrch, tak ve druhé polovině hry naši hráči zabrali, a dokonce dotáhli utkání do vyrovnaného stavu. Bohužel přísné vyloučení a mnoho technických chyb rozhodly o vítězství soupeře.
TJ Sokol Velké Meziříčí – Handball Club Zlín, z.s. 28:32 (13:17)


Od začátku utkání měli soupeři navrch. Předváděli rychlou házenou a naše obrana se s tím nedokázala popasovat. V útoku však nezaostávali ani naši hráči a kombinační hrou se dostávali k zakončení a hra se postupně vyrovnávala. V poslední desetiminutovce se však rozpadla naše rozehrávka a hosté se ujali čtyřbrankového vedení, které drželi až do poločasového hvizdu.

Ve druhém dějství se hra ze začátku přelévala z jedné strany na druhou. Naši hráči byli důraznější v obraně a v útoků se dařilo prosazovat ze všech postů. Za stavu 21:22 přišla přísná červená karta pro dobře hrajícího Kubu Uchytila. Ze začátku to naše hráče nakoplo ke zlepšenému výkonu. Navíc několik dobrých zákroků v brance přidal Samuel Přikryl. Za vyrovnaného stavu v našich řadách převládlo přemotivování, které vedlo k několika technickým chybám a soupeř opět odskočil ve 22. minutě na 24:28. To našim hráčům vlilo nový impuls do žil. I když přišlo další vyloučení, tak naši hráči to dotáhli opět do vyrovnaného stavu 28:28 ve 25. minutě. Ovšem to se ukázalo jako pomyslný strop. Poslední minuty si už zkušený soupeř pohlídal a vyhrál 32:28.

V zápase se ukázalo, že když se bojuje, tak i s takto kvalitním soupeřem lze hrát vyrovnaná partie. Bohužel občas naše neukázněnost a zbytečné technické chyby nám brání v zisku bodů do prvoligové tabulky.

7m hody 3/4:1/2, vyloučení: 5:5, navíc domácí 1x přímá červená karta, 1x červená karta za tři dvouminutové tresty.

Sestava a branky: Tomáš Kučera, Martin Borkovec, Samuel Přikryl – Benjamin Rosa (11/2), Jakub Uchytil (6), Štěpán Fiala (2), Denis Vik (2), Adam Krejčí (2/1), Marek Sedlák (2), Vítek Smejkal (1), Tomáš Jelínek (1), Jaroslav Pavlíček (1), Ondřej Trifanov, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal, asistenti Jakub Strýček, Filip Svoboda.

-jš-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.