Trasu cyklozávodu MTB Race si závodníci pochvalovali

n copyV sobotu 5.9. 2020 přesně ve 14:00 odstartoval již 6. ročník NKT MTB RACE, neboli závod na horských kolech okolo Velkého Meziříčí. Závod je součástí NKT TRILOGIE. Obyčejně se začíná sezóna tímto cyklistickým závodem na konci dubna, pokračuje PŮLMARATONEM na začátku června a končí spojením těchto dvou disciplín do oblíbeného závodu dvojic v druhé polovině října KOLOBĚH.

Každý rok nám přinesl nějaké zkoušky a pasti, abychom neměli organizaci úplně jednoduchou, ovšem s letošním rokem se nedaly obvyklé uzavírky silnic na trati, zbourané mosty a rozježděné polňačky od traktorů vůbec srovnávat. Koronavirus zasáhl všechny odvětví lidské činnosti sport nevyjímaje. Jelikož byl původní termín závodu plánován na krásné datum 27.4., musel se závod přeložit, jelikož v této době by byla organizace díky vládním nařízením vyloženě nelegální. Jakékoliv jiné pozdější datum slibovalo jedině zmatky a kolize s ostatními závody a akcemi, které se nevzdali a tak jako my hledali skulinku, kdy by akci uskutečnili.

V předchozích letech se nám podařilo závod stále zdokonalovat a proto není divu, že se hlásili čím dál víc profi závodníci. Obyčejným hoby cyklistům začalo být nepříjemné dojíždění s velkou časovou ztrátou na první, proto jsme letošní rok chtěli nabídnout i těmto sportovcům. Dobře zvolenou možností se ukázalo zkrácení a ztížení trati, přičemž hoby sportovci a ženy jedou jedno kolo pouhých 25 km a profi závodníci kola dvě, tedy 50 km náročným terénem.
Závodníci se po trase podívali ke Třem křížům na Palčáky, do Balinského údolí, krásnými lesy do Oslavice, Osového, Nesměřským údolím a pak přísným výšlapem na Fajtův kopec, potoky přes zámecké schody do cíle na Areál zdraví. Zažili si tak během jednoho závodu těžké výjezdy, sjezdy dokonce i po sjezdovce, krásný brod v Balinském údolí ale i parádní MTB lokace přímo ve Velkém Meziříčí například kolem zámeckého parku.
Start všech kategorií byl hromadný. Za 1 hodinu a 7 minut se už do cíle řítil první z "jednokolových" závodníků Matěj Malec. První žena Hana Vejrostová dojela do cíle v čase 1:23. Necelých 30 vteřin po dojezdu posledního hobby závodníka plynule začala dojíždět profi kategorie, kterou ovládl s časem 2:02 reprezentant Native Sportu Pavel Holec.

b

Závodníci si změnu trati i celkovou organizaci Sportovního centra Velké Meziříčí pochvalovali. My musíme závěrem moc poděkovat sponzorům bez kterých by se náš závod nekonal. V první řadě titulární sponzor místní firma NKT, která je hlavním partnerem akce už 4 roky, dále firma SpSoft, další veliká pomoc, která vyšla přímo z řad našich závodníků. Dary do cen věnovaly firmy SkiSport Drápela, Amicus a SCVM, doplňky výživy pro každého sportovce, ceny a občerstvovací stanice obstarala firma Gold Nutrition. O dobroty se jako každý rok postaral POEX a díky sprejům z Autocoloru se ani letos nikdo neztratil.

Díky všem, těšíme se na KOLOBĚHU 17.10. Sportu zdar!

Michaela Dvorská

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.