Vyjádření k článku – Prohlášení TPM: Lavický, Jurdová a Komínek k nám nepatří

TPMDne 3. 11. vyšel na stránce www.velkomeziricsko.cz v rubrice zprávy výše uvedený článek, jehož součástí je i prohlášení 6 členů klubu zastupitelů To pravé Meziříčí /TPM/, ve kterém konstatují, že nás již za členy klubu nepovažují. A zároveň oznamují, že tu vznikla nová koalice KDU-ČSL, KSČM a přeběhlíků.

K tomu můžeme říct pouze následující:

Že už nejsme považováni za členy klubu TPM, jsme se dozvěděli z místních médií, osobně nám to nikdo nesdělil. Od začátku, kdy jsme byli zvoleni jako zastupitelé, vždy jednáme podle svého nejlepšího vědomí a svědomí tak, jak si myslíme, že je pro město nejlepší. Z těchto zásad jsme se nikdy neodklonili a neuděláme to ani v okamžiku, kdy se to ostatním členům klubu nelíbí. Jsme rádi, že se můžeme konstruktivně a věcně podílet na rozvoji našeho města a vždy budeme proti omezování demokratické svobody a svobody slova.

Žádná nová koalice KDU-ČSL, KSČM a přeběhlíků neexistuje. Nebyla podepsána žádná koaliční smlouva ani vytvořen společný program. Současná situace vznikla, protože někteří členové původní koalice byli a jsou ochotni ke konstruktivní diskuzi s opozicí. Zastupitelstvo města má 23 řádně zvolených členů, kteří se chtějí aktivně podílet na vedení města a ne pouze poslouchat instrukce jak hlasovat.

Jiřina Jurdová, František Komínek, Vilém Lavický

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.