Michlíček a Hladík jdou pro auto pro hospic

pout na_RipFotograf Jiří Michlíček z Velkého Meziříčí a ředitel Domácího hospice Vysočina o.p.s. Petr Hladík chtějí pro pracovníky hospice získat nové auto. Od zítřka jdou pěšky na Říp a za každý metr ušlé trasy hodlají od dobrovolných dárců vybrat jednu korunu.

Trasa pěšího putování vede z nejvýše položené obce na Vysočině - Studnice až na vrchol hory Říp. "Počet metrů přepočtený na koruny zhruba odpovídá ceně nového auta pro naše pracovníky v terénu," uvedl Petr Hladík.

Pro dobrovolné dary založili speciální sbírku na webu darujme.cz. Už nyní, ještě před zahájením poutě, se zde shromáždilo bezmála 6000 korun. "Na Řípu bychom chtěli stanout v úterý, 3. května," řekl Velkomeziříčsku Jiří Michlíček s tím, že cestu spolu s Petrem Hladíkem plánovali už zhruba půl roku.

Domácí hospic Vysočina o.p.s. je nezisková organizace, která působí v Novém Městě na Moravě, Velkém Meziříčí, Jihlavě a okolních obcích. V roce 2017 získala prestižní ocenění Neziskovka roku. Hlavním posláním neziskovky je všestranná podpora a pomoc vážně nemocným osobám v konečném stádiu nemoci a také rodinách a jednotlivcům, kteří se rozhodli pečovat o své blízké v domácím prostředí. Loni tuto službu využilo 105 nemocných a jejich rodin, přičemž pracovníci hospice strávili v těchto rodinách celkem 8600 hodin. "Naše týmy složené z lékařů, zdravotních sester a sociálních pracovníků jsou klientům k dispozici nepřetržitě 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu. Poptávka po našich službách rok od roku roste v průměru o 25 procent. Z tohoto důvodu také rozšiřujeme náš ošetřovatelský tým a musíme zajistit jeho dostupnost. Proto potřebujeme obnovit náš vozový park," vysvětlil ředitel Hladík.

Velkomeziříčský fotograf a dokumentarista Jiří Michlíček je svými pěšími putováními známý - už v roce 2007 došel po 3300 kilometrech pěšího putování do španělského Santiago de Compostela. V roce 2015 část trasy zopakoval a otevřel novou pěší trasu z Velkého Meziříčí do Vídně. Aktuálně vystavuje fotografie z cesty do Španělsku na velkomeziříčském zámku.

Cestu na Říp za získáním nového auto pro hospic budeme sledovat.

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.