Novému hasičskému autu požehnal děkan

P1850252V listopadu loňského roku Sbory dobrovolných hasičů ve Velkém Meziříčí a v Olší nad Oslavou převzaly do svého užívání nové dopravní automobily. V sobotu 6. ledna hodinu po poledni děkan Jiří Kaňa vůz patřící SDH Velké Meziříčí slavnostně požehnal.


Malá slavnost proběhla před velkomeziříčskou radnicí. Starosta města Alexandros Kaminaras připomněl nenahraditelnou funkci dobrovolných hasičů ve městě a popřál novému vozu i hasičům, kteří s ním budou jezdit, mnoho šťastných kilometrů a šťastné návraty z výjezdů. Šťastné kilometry a návraty popřáli novému vozu a hasičům i starosta Okresního sdružení Hasičů Čech, Moravy a Slezska Luboš Zeman či velitel stanice HZS ve Velkém Meziříčí Jiří Doležal.

Starosta poté převzal od zástupce firmy Embefor v Kuřimi, která provedla přestavbu vozidla, symbolický klíč od vozu, který obratem předal velkomeziříčským hasičům, konkrétně veliteli výjezdové jednotky Jaroslavu Šišpelovi. Pak dostal slovo děkan Jiří Kaňa, který žehnání hasičského automobilu netradičně zahájil hrou na flétnu a poté provedl akt samotného žehnání.

Po slavnostním žehnání pak měli občané, kteří v sobotu po obědě našli cestu na náměstí, možnost prohlédnout si nejen nové vozidlo MAN, ale také další vozidla SDH Velké Meziříčí.

Nový automobil nahradil skoro dvacet let starý dopravní automobil značky Renault. Na vozidlo přispěl stát 450 000 korunami a Kraj Vysočina 300 000 korunami, zbytek doplatilo město Velké Meziříčí.

-pch-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.