Sedmidenní jízdenka ušetří peníze

kraj busOd 1. ledna 2024 mohou cestující v Kraji Vysočina využít výhodné sedmidenní jízdenky. Novinka platí v autobusových a vlakových spojích zařazených do Veřejné dopravy Vysočiny. Školáci i pravidelní cestující díky nové jízdence ušetří, v případě sedmi párů obousměrných jízd zaplatí hodnotu necelých čtyř párů jízd.


Zvýhodněná sedmidenní jízdenka přináší kromě finanční úspory také časovou. Pomáhá s rychlejším odbavováním cestujících, kteří nemusejí pravidelně nakupovat jednotlivé jízdenky. Novinku lze zakoupit u řidičů autobusů, na pokladnách, a to i bezhotovostně, nebo u průvodčích Českých drah. Jízdenka je přestupní, lze ji využít také v MHD Jihlava a Třebíč. Platí sedm dní od zakoupení a držitele opravňuje využít veřejnou dopravu v trase na ní uvedené bez omezení počtu jízd v obou směrech.

Cesty v rámci Veřejné dopravy Vysočiny (VDV) lze plánovat pomocí tarifního kalkulátoru, kde se po zadání počáteční a cílové destinace zobrazí cena jednotlivých typů jízdenek.

Sedmidenní jízdenka se počítá na kalendářní dny. „Při dvou jízdách denně se tedy vyplatí už čtvrtý den. Od pátého dne už cestuje její majitel zdarma," uvedla tisková mluvčí kraje Jitka Svatošová s tím, že někteří cestující využívají VDV pouze v pracovních dnech, ale velká skupina cestujících využívá VDV i o víkendu. Část populace totiž pracuje na směny i v nepřetržitém provozu včetně víkendu, lidé jezdí ve stejné trase i na brigády, do kostelů, za sportem a kulturou, ale i na nákupy. A vystoupit mohou v průběhu kdekoliv. 

„Do budoucna připravujeme jízdenky měsíční, čtvrtletní, každý cestující bude mít možnost si vybrat, co pro ně bude zajímavé," dodala Svatošová.

-pch-

Na stránkách Kraje Vysočina najdete odpovědi na nejčastější dotazy k sedmidenní jízdence.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.