Lidé se o revitalizaci Bezděkova zajímají. Diskutovat jich přišly desítky

P1206437Obyvatelé se mohli vyjádřit k navrženým úpravám sídliště Bezděkov, které čeká postupná revitalizace. Veřejné projednání se zástupci studia City Upgrade a města Velké Meziříčí proběhlo včera v hasičce za hojné účasti lidí.

Město Velké Meziříčí společně s architekty ze studia City Upgrade zpracovává studii obnovy sídliště Bezděkov. Seznámit se s rozpracovanými návrhy, přidat vlastní postřehy, zkušenosti a vznést připomínky přišlo na osm desítek lidí, kteří zaplnili sál hasičky. „Takhle to má vypadat, když se lidé zajímají a starají o prostředí, ve kterém žijí. Děkuji za perfektní účast,“ uvedl starosta Alexandros Kaminaras.

Architekti ze studia City Upgrade poté představili navrhované úpravy území, které se vyvíjelo v 60.–80. letech z původní zástavby nízkými domky postupně do dnešní panelové zástavby a jež nabízí více než 250 bytů. „Pozitivně hodnotíme dobrou občanskou vybavenost lokality,“ řekla úvodem prezentace architektka Kristýna Šabatková a představila navrhované změny. Ty spočívají zejména v navýšení počtu parkovacích míst, kterých nyní v lokalitě zhruba osmdesát chybí, vytvoření nástupní plochy pro hasiče, cesty a přechodů pro děti ze škol, možném snížení počtu kontejnerů, novém rozmístění laviček, vybavení nevyužívaného prostoru nad praktickou školou altánem, skluzavkami a dalšími prvky pro děti. Poté účastníci setkání o návrzích diskutovali u kulatých stolů. „Vaše podněty zpracujeme a zhruba do prázdnin budeme mít hotovou finální verzi studie,“ uzavřela architektka Šabatková.

Martina Strnadová

Seznamte se s možným řešením sídliště Bezděkov na webové stránce Velké Meziříčí - City Upgrade

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.