Stavaři u mostu začnou nejdřív v pondělí

mapa mostKolem mostu u pošty se začne první technika objevovat příští týden. Velkomeziříčsko o tom informoval starosta Radovan Necid.

"Podle  informací z kraje, který je vlastníkem mostu a investorem stavby, byla smlouva podepsána tento týden. V pondělí 12. června pak proběhne předávání staveniště," řekl Necid s tím, že přejímka staveniště se mírně zdržela kvůli lhůtám Státního úřadu bezpečnosti práce, který u předávání staveniště musí být. "Kraj také potvrdil, že smlouva je podepsána do konce října a že avizované lhůty platí," dodal starosta.

Od pondělka by se tedy ve městě mělo začít budovat zařízení staveniště, stavba samotná začne budováním takzvané technologické lávky. Ta provizorně přemostí řeku stávajícími inženýrskými sítěmi, které starým mostem u pošty vedou.

Samotný most pak zhotovitel stavby avizuje strhnout na konci července a nový postavit do konce října.

Uzavírka hlavní dopravní tepny - silnice 602 - by tak měla trvat zhruba tři měsíce. "Jsem v tomto případě velmi opatrný, protože máme všichni v paměti nedávnou situaci v Třebíči. Bohužel, město je ale pozorovatelem dění, nikoliv tím, kdo by mohl konání kraje či zhotovitelské firmy nějak významněji ovlivnit," řekl starosta Necid.

Objížďky uzavřeného mostu budou stanoveny poté, co o ně zhotovitel požádá dopravní úřad a ten je následně vydá.
Místní objízdná trasa pro auta do 6 tun, autobusy a zásobování povede s vysokou pravděpodobností po Třebíčské ulici a obchvatu města. Pro veškerou ostatní dopravu s výjimkou pro pomalejší prostředky vyjednává investor a zhotovitel na ministerstvu výjimku po dálnici.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.