Regionální doprava obnovuje prodej jízdenek

passenger-362169 960_720Cestující využívající spojů Veřejné dopravy Vysočiny, tedy regionální autobusové dopravy, budou od víkendu opět odbavováni řidičem. Povinnost zakoupit si jízdenku platí pro všechny přepravované osoby v autobusech od 12. dubna 2020, v případě Českých drah od 14. dubna 2020. Dále je obnovena kontrola a možnost odbavení cestujících personálem dopravce ve vlaku.

Zákaz obsazování prvních tří řad sedadel za řidičem v autobusech z preventivních důvodů stále trvá. Využívání veřejné regionální dopravy bez nutnosti pořízení jízdního dokladu platilo na Vysočině od 17. března 2020.

Ve všech dopravních prostředcích, kterými je zajišťována regionální autobusová i drážní doprava, nadále platí pro cestující povinnost nošení roušek – tedy zakrytých úst i nosu po celou dobu přepravy – a doporučeny jsou větší odstupy při výběru místa k sezení.
Pro provozovatele autobusové dopravy Kraj Vysočina společně s dopravci zajistil odpovídající počty požadovaných respirátorů. Pro národního drážního dopravce zajišťuje ochranné osobní pomůcky ministerstvo dopravy. Současně nadále dopravce dle pokynů provádí zvýšený úklid dezinfekčními prostředky.

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.