Díky dárcům jsme pořídili třetí nový plicní ventilátor

Plicni ventilatory_ARO2Více než dva miliony korun se aktuálně sešly od dárců na nákup nových plicních ventilátorů. Jihlavská nemocnice tak pořídila další nový kus. Celkem je v nemocnici k dispozici 23 těchto přístrojů.

Sbírku na plicní ventilátory vyhlásila Nemocnice Jihlava zhruba před měsícem. „Během několika dní se nám sešly stovky tisíc korun a my jsme mohli pořídit dva nové kusy v základní verzi. Podařilo se v krátké době zřídit transparentní účet a mohli jsme tam pořídit třetí kus, typ za zhruba jeden milion korun," vysvětluje ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev s tím, že děkuje všem dárcům za pomoc.

Jednou z komplikací onemocnění COVID 19 je zápal plic, který v závažných případech vyžaduje dechovou podporu, umělou plicní ventilaci. Jihlavská nemocnice má aktuálně k dispozici 23 těchto přístrojů. K dnešními dni se od dárců sešly 2 093 000 korun. Děkujeme!

Monika Zachrlová, tisková mluvčí
Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.