Koupit synagogu? Na otázku odpovídá koncepce kultury

P1350288 copyKultura ve městě se bude ubírat předem nastaveným směrem, podle zastupitelstvem schváleného dokumentu Koncepce rozvoje kultury města Velké Meziříčí na roky 2021 – 2025 (s výhledem do roku 2030).

Analýza současného stavu kultury ve městě a návrh pro její budoucí rozvoj se staly tématem k diskuzi na posledním zasedání zastupitelstva v roce. Schválený dokument specifikuje problémy města, definuje silné a slabé stránky v oblasti kultury a představuje vize a cíle do budoucna.

Stěžejním bodem rozvoje města se stala kapacita, a to zejména prostorová. Odborní zpracovatelé koncepce doporučují městu odkoupit synagogu, revitalizovat sýpku v centru města a celkově zatraktivnit veřejná prostranství. Prioritně je potřebné vyřešit prostory pro muzeum, které v tuto chvíli sídlí v nájmu na zámku nebo rozšířit prostory knihovny. Návrhová část se zabývá orientačním systémem i letním kinem ve SVITu. Dokument si můžete pročíst na webu města.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.