Poprvé ve škole, to je velká událost

P1125336Prvňáčci mají za sebou svůj velký den. Za doprovodu rodičů, prarodičů, sourozenců vyšli do školy a poprvé usedli v lavicích vedle nových spolužáků. Významnou chvíli s nimi prožívali i starosta s místostarostou a ředitelé škol, kteří je přišli přivítat.

Sto šedesát pět dětí ve Velkém Meziříčí a místních částech vstoupilo do další etapy života a odstartovalo dlouhou cestu k dospělosti. Některé koukaly trošku vyplašeně, jiné sebevědomě, ale většina se usmívala. Čekají je povinnosti, ale také radosti, noví kamarádi a hlavně spousta zajímavých informací, vědomostí, poznatků a zkušeností pro všechny otevřené hlavy.

„Přeji vám všem, milí žáci i rodičové, abyste novou životní etapu, kterou jste dneškem zahájili, zvládli na jedničku,“ řekl starosta Alexandros Kaminaras v obou prvních třídách na základní škole Komenského. Místostarosta Martin Kaman pak prvňáčkům na Oslavické zdůraznil, aby se nebáli na všechno, co je zajímá, ptát. Od toho jsou přece ve škole. A ředitelé škol se připojili se vzkazem pro rodiče i učitele, kterým popřáli pevné nervy a spoustu trpělivosti.

Martina Strnadová

 

Počty prvňáčků ve školách:

ZŠ Komenského 32

ZŠ Oslavická 65  

ZŠ Školní 41

ZŠ Mostiště 17

ZŠ Lhotky 10

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.