Ohlédnutí za školním rokem

IMG 20230427_091409323_HDRZákladní škola a Praktická škola Velké Meziříčí je sice menší, přesto se zapojuje do projektů a akcí regionálního i národního významu.

V letošním školním roce jsme ukončili několikaletou spolupráci s Pedagogickou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci v rámci projektu Systémová podpora kariérového poradenství a tranzitních programů žáků se SVP pro ČR. Tento projekt byl zaměřen na střední vzdělávání na praktických školách a výsledky byly poskytnuty ministerstvu školství pro probíhající a plánovanou reformu této oblasti školního vzdělání. Další aktivitou je zapojení do projektu Kraje Vysočina Učíme se ze života pro život. Díky tomu jsme získali nové poznatky, ověřili si výukové materiály a pořídili jsme nové materiální vybavení pro výuku. Také jsme se zapojili do krajského projektu Poskytování bezplatné stravy dětem a do doučování žáků škol v rámci Národního plánu obnovy.

IMG 20230418_104412696Byli jsme aktivní i v kulturních, sportovních a společenských akcích. Ve spolupráci s městskou knihovnou jsme v dubnu organizovali krajské kolo recitační soutěže Já a básnička. Záštitu převzal místostarosta města Martin Kaman a zúčastnili se jí žáci z osmi škol Kraje Vysočina. Již tradičně jsme pořadateli krajského kola Atletického čtyřboje. Na slavnostním zahájení pozdravil soutěžící starosta města Alexandros Kaminaras. Velké poděkování patří pracovníkům městské knihovny a střediska volného času Dózy a paním ředitelkám za spolupráci při organizaci těchto akcí i dalších aktivit v průběhu školního roku. Sportovní úspěchy byly doplněny získáním bronzové medaile v celorepublikové soutěži Sazka – olympijský víceboj. Významné bylo zapojení žáků do výtvarné soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže. Vedle ocenění v okresním a krajském kole se naše žákyně stala vítězkou národního kola. Aktivně se zapojujeme do tradiční vánoční a velikonoční výstavy v Jupiter clubu. Dosáhli jsme úspěchu i v oblasti environmentálního vzdělávání. V rámci celostátního programu Recyklohraní aneb Ukliďme svět naše škola obsadila 5. místo v Kraji Vysočina a 50. místo v celostátním žebříčku. Jsme také pravidelnými účastníky akce Čistá Vysočina, projektu Ukliďme Česko a celostátní dobrovolnické akce 72 hodin, kterou pořádá Česká rada dětí a mládeže s cílem zvelebení veřejného prostoru. Škola je držitel certifikátu Zdravá škola, je zapojena do projektů Mléko do škol a Ovoce do škol.

Závěrem mi dovolte poděkovat městu Velké Meziříčí za poskytnutí propagačních předmětů a zázemí pro pořádání našich aktivit, všem spolupracujícím organizacím a pracovníkům naší školy za práci a ochotu podílet se na mimoškolních aktivitách nejen pro naše žáky.

Josef Prokop, ředitel školy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.