Voda - pramen života 2019

DSCN9979Za podpory Kraje Vysočina, z dotace na podporu naplňování a propagaci principů místní Agendy 21 a Zdraví 2020, jsme od 17. června - 20. června 2019 absolvovali na středisku ekologické výchovy Lipka - Jezírko pobytový výukový program na téma Voda - pramen života.

Během programu, který celý probíhá v přírodě, jsme získávali přehled o měnícím se vodním prostředí, zkoumali působení člověka na vodu v krajině, na modelu vodního toku určovali záplavová území, rozlišovali mezi přirozeným a regulovaným vodním tokem, zabývali se základními otázkami povodňové prevence. Moc nás bavilo lovení a určování živočichů vázaných na stojaté i tekoucí vody. Prakticky jsme si zkusili vyrobit energii pomocí vody a sílu vody zkoumali na modelech říčních koryt. Volné chvíle jsme věnovali týmovým hrám. Prostě krásně strávené čtyři dny před koncem školního roku.

ZŠ Lhotky

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.