Dávejte pozor na zvěř

wildlife-gd79c84ccb 1280Nehod se zvěří každý rok přibývá. Portalnehod.cz zpracoval mapu, která ukazuje nejkritičtější místa v České republice. Hned pět jich najdete ve Velkém Meziříčí či v těsné blízkosti.

Všechna jsou sice na dálnici D1, ale to neznamená, že by si zvěř prioritně vybírala dálnici. Podle odborníků je důvodem skutečnost, že střet se zvěří na dálnici je v drtivé většině nahlášen, na silnicích nižších tříd je však procento nahlášených střetů výrazně nižší. Z mapy každopádně vyplývá, že v okolí města je třeba, s ohledem na možný střet se zvěří, jezdit opatrně.

Statistiky říkají, že na zvěř je třeba si dávat největší pozor v okolí kruhového objezdu na Karlově při výjezdu z města, dále pak na silnici II/602 jižně od Dolních Radslavic a také při odbočce ze silnice II/602 ve směru na Kochánov. Vedle dálnice a jejího blízkého okolí je kritická i silnice z Velkého Meziříčí na Třebíč.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.