Policisté pátrají po sprejerovi a odhalili dalšího hříšníka na silnici

3Velkomeziříčští policisté pátrají po pachateli, který posprejoval garáž ve Velkém Meziříčí. K případu došlo v době od poloviny října do pondělí 26. října v ulici Nad Gymnáziem. Pachatel zde na fasádu garáže nasprejoval více jak metrový černý nápis, čímž majiteli způsobil škodu kolem pěti tisíc korun. Policisté na místě provedli ohledání, šetření a zadokumentování. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Případ nadále policisté prověřují a po pachateli pátrají.

Za volant muž usedl v době zákazu a pod vlivem alkoholu
Dvaapadesátiletého řidiče vozidla Škoda kontrolovali policisté v úterý 3. listopadu kolem poledne v ulici Nad Gymnáziem ve Velkém Meziříčí. V rámci silniční kontroly se muž podrobil dechové zkoušce. Výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 1,70 promile alkoholu. Výsledek opakovaného měření byl 1,68 promile. Provedená lustrace navíc ukázala, že muž má vyslovený zákaz řízení a za volant vozidla tak nesmí usednout do srpna roku 2024. V další jízdě již pokračovat nesměl. Policisté vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.