Kraj Vysočina poučil o nástrahách on-line světa

0 P1127057Ve čtvrtek 5. října se v Jupiteru uskutečnila roadshow, která měla za cíl poučit starší generaci o bezpečí na internetu.

Úvodního slova se chopil moderátor, který na pódiu přivítal starostu města Alexandrose Kaminarase a radního Kraje Vysočina pro sociální věci Jana Tourka. Ti upozornili na některé platformy, kde k podvodům často dochází, vyzdvihli důležitost semináře a poděkovali přítomným za účast na něm.

Připraveny byly tři vtipné divadelní scénky, které ukazovaly konkrétní případy podvodů jako neověřené „investice" do Bitcoinů, seznámení přes internet s cizincem a pravidelné zasílání peněz dotyčnému nebo falešné telefonáty z banky.

V dvacetiminutové pauze mohli účastníci semináře navštívit jednotlivé stánky s propagačními materiály. Lidem se představily Domov pro seniory VM, Sociální služby města VM, Senior pasy Kraje Vysočina, Občanská poradna, Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina, Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina, Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR, Bílý kruh bezpečí, Život 99 Jihlava, Vysočina Tourism a Úřad práce ČR.

Na zakončení akce zahrála kapela Karel Gott revival Morava, která některé dokonce i roztancovala.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.