Horolezec Jaroš v Borech povypráví o výstupech na nejvyšší hory

radek-jarosPrvní Čech, který vystoupil na všech čtrnáct světových osmitisícovek bez použití kyslíku, ve čtvrtek 8. února od 18 hodin přijede přednášet do Borů. Vstupenky v ceně 250 korun seženete na obecním úřadě.

V roce 2014 Radek Jaroš úspěšně vystoupil na poslední, čtrnáctou osmitisícovku – K2 a zapsal se do síně slávy světového horolezectví. Stal se prvním Čechem a teprve 15. člověkem na světě, který tímto způsobem získal Korunu Himaláje.

Přednáška s názvem Koruna Himaláje vychází z jeho více než 20 let trvající kariéry profesionálního horolezce, zážitků a zkušeností nasbíraných v průběhu nespočtu himálajských expedic. Díky Radkově pohledu na svět a jemu přirozené otevřenosti se divákům otevře nevšední příležitost nahlédnout do zákulisí velkých expedic, klukovských snů a splněných přání.

Radek Jaroš je nejúspěšnější český himálajský profesionální horolezec. Specialista na expedice o malém počtu členů. Výstupy absolvuje výhradně bez použití kyslíkového přístroje a pomoci výškových nosičů. V roce 2014 Radek úspěšně dobývá poslední, čtrnáctou osmitisícovku – K2 a zapisuje se do síně slávy světového horolezectví. Stává se teprve 15. člověkem na světě, který získal tzv. Korunu Himálaje.

-mh-

radekjaros-2024-02-08 bory-plakat-WEB-1920px_final

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.