Hudební program zpříjemňuje večery na náměstí

IMG 20200710_201851Uplynulý víkend nabídl velkomeziříčskému publiku tři hudební večery z programu Kulturního léta. Páteční večer před bouřkou zpříjemnilo vystoupení třebíčské kapely Katie, sobotní program přesunutý do Jupiter clubu proběhl v podání písničkáře s akordeonem Petra Lüftnera, neděle patřila folkové kapele Ty a My.

Charismatická zpěvačka Katie se svojí kapelou potěšila publikum

IMG 7645Druhý prázdninový víkend odstartovala program Kulturního léta mladá třebíčská kapela Katie s charizmatickou zpěvačkou Kateřinou Vodovou. Kapela hrající pop rock s prvky country, vznikla v roce 2017 a nyní vystupuje s autorskou tvorbou, ale nebrání se i převzatému repertoáru. Během pátečního koncertu zazněly na velkomeziříčském náměstí v podání pěti muzikantů rozmanité skladby od zahraničních interpretů i vlastní tvorba kapely v pop rockovém stylu s folkovým nádechem. 

Tóny akordeonu se linuly sálem Jupiter clubu

5Velkomeziříčské kulturní léto se poprvé v letošním roce odehrálo ve velkém sále Jupiter clubu, a to v sobotu 11. července. Deštivé počasí neodradilo zpěváka Petra Lüftnera, který přijel potěšit posluchače zpěvem, hrou na kytaru i na nevšední akordeon. Hudebníka z Ústí nad Labem vyvracejícího předsudky o harmonice, doprovodil na basu Marek Mrvík a na kytaru Jiří Staněk.

Původně absolvent lesnické fakulty, hlavně díky náhodnému setkání s Xindlem X, zanechal své profese a naplno se začal věnovat hudbě. V roce 2016 vydal své první album s názvem Až se příště narodím, druhé nedávné album nese název To nevadí ... Písní Kareta dokázal Petr Lüftner zapojit publikum, a tak se z přítomných na okamžik stali zpěváci.

 

Folkové duo z Vysočiny zazpívalo romantické písně

Ty a_MyV závěru druhého červencového týdne se na velkomeziříčském náměstí představila hudební kapela Ty a My. Tato skupina je v našem městě již podruhé a i přes chladné počasí si ji přišlo poslechnout několik desítek posluchačů.
Kapela hraje ve složení Eva Krejčí - kytara, zpěv, cabasa a Vláďa Martinec - kytara a zpěv. Společně na hudební scéně působí jen krátce, ale přesto za sebou mají četná vystoupení. Rádi se účastní všemožných malých a velký festivalů, koncertů v klubech, přátelských posezení a v neposlední řadě trampských potlachů. Duo předvedlo známé pohodové české písně, které si diváci mohli zazpívat s nimi.

Velkomeziříčské kulturní léto finančně podporuje Kraj Vysočina a město Velké Meziříčí.

Redakce

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.