Ve Velkém Meziříčí se rozezní zvony na počest obětem koronaviru

zvon VM_2Ve vyhlídkové věži sv. Mikuláše na velkomeziříčském náměstí se v pondělí 22. března rozezní všechny zvony. Stane se tak v pravé poledne, a to na počest obětem onemocnění covid-19. Právě v tento den totiž uplyne přesně rok od úmrtí první oběti nemoci v naší zemi.

Do dnešní doby zemřelo v souvislosti s pandemií koronavirového onemocnění dalších více než dvacet tisíc našich spoluobčanů. Česká biskupská konference se rozhodla připojit k občanské iniciativě s názvem Minuta ticha a vyzvala všechny duchovní správce, aby zajistili vyzvánění kostelních zvonů jako připomínku a symbolické uctění památky zemřelých, zároveň také jako vyjádření podpory pozůstalým. Více informací o iniciativě naleznete ZDE.

Římskokatolická farnost Velké Meziříčí uspořádá o velikonočních svátcích také online bohoslužbu, kde opětovně vyjádří svoji sounáležitost. Konkrétní termín mše můžete sledovat na webovém portálu farnosti.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.