• Velkomeziříčsko
  • Kultura
  • Tři kapely, tři odlišné žánry. A mnoho dalšího... Zveme vás na další program kulturního léta

Tři kapely, tři odlišné žánry. A mnoho dalšího... Zveme vás na další program kulturního léta

20210714 konabojTrocha country, trocha folku i trocha lidovek ve stylu Čechomoru. Takový bude nadcházející víkend ve Velkém Meziříčí, na jehož Náměstí vystoupí hned tři kapely.

Další část Velkomeziříčského kulturního léta tentokrát začne již v pátek 16. července, kdy ji svým vystoupením otevřou Poutníci. Příznivcům této brněnské bluegrassové a countryové skupiny se při vyslovení jejího jména jistě vybaví Robert Křesťan, který v ní v 70. létech působil jako zpěvák a skladatel.

O den později se můžete těšit na vyškovský Koňaboj – což je právě ona formace, která se svým repertoárem blíží zmíněnému legendárnímu Čechomoru. Názvy písní jako Dojdi ty, šohajku, Padalo jabĺčko, Dvanasta hodyna, Slavíček zpívá, V zeleném hájíčku, Od Poľany tichý vetrík povievá či Hradišťu, Hradišťu jasně dokládají, jaká hudba bude Náměstím znít.

Kdo má rád folk, ten určitě dorazí v neděli 18. července, aby se zaposlouchal do skladeb skupiny Listověj. Tato formace s přízviskem „hudba z Vysočiny“, se může pyšnit tím, že veškeré písničky, které hraje, jsou její vlastní, tedy zcela originální.

Páteční a sobotní program začíná ve 20 hodin, nedělní v 19 hodin. Vstup opět zdarma.

 

Konají se ale i další akce. Například v pátek od 20 hodin v meziříčském Rockdepu vystoupí kapela HangOver s cover verzemi známých hitů. Tatáž skupina se představí i o den později na koupališti Palouky při večerním koupání, a to od 17.30 hodin.

Kdo má rád pořádnou sílu a rychlost, určitě si nenechá ujít 50. ročník Memoriálu Jaroslava Vaňka v požárním útoku, který začne v sobotu ve 13 hodin v areálu na Školní ulici ve Velkém Meziříčí. 

A kdo naopak ocení klid, pohodu a také pořádnou dávku nostalgie, nechť se vypraví k Dolnímu mlýnu v Balinách. Zde se v sobotu totiž sejdou milovníci starých jízdních kol, aby se v rámci IV. ročníku Historického srazu bicyklů společně pořádně projeli po okolí. Samozřejmě jak se sluší a patří, tedy v pumpkách, sakách, kloboucích či bekovkách – na velocipedech, které vozily již naše pradědečky. Spanilá jízda Balinským údolím odstartuje v sobotu ve 13 hodin, pokud by se chtěl někdo aktivně zúčastnit, prezence začíná o hodinu dříve. Po návratu vás čeká občerstvení a také hudební překvapení.

 

Milan Krčmář

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.