Na závěr podzimu si odváží muži důležité body z Kuřimi

DSC 1301_copy2. liga muži – JM – 11. kolo
SK Kuřim  TJ Sokol Velké Meziříčí 26:29 (12:16)
K poslednímu letošnímu utkání jsme zajížděli do městské sportovní haly v Kuřimi, na jejíž palubovce jsme doposud nedokázali vyhrát. Domácí patří tradičně na špici druholigové soutěže, oba celky před utkáním dělil pouhý bod. My ale na zápas odjížděli v plné sestavě, posílení i o 2 naše hráče nastupující v extraligovém dresu – Svobodu a Navrátila.

Vstup do utkání nám vyšel dle představ. Dobrá obrana a rychlé přechody do útoku znamenaly brzké vedení 0:4 (5. minuta). V útoku byla naše hra rozvážná a dařilo se nám uvolňovat naše křídla či pivota, kteří se v zakončení nemýlili. Do 17. minuty jsme si tak dokázali vypracovat již 7brankové vedení (5:12). Poté jsme ovšem promíchali sestavu. Naše nepřipravené střely a technické chyby často končily brejkem domácích. Ti tak čtyři minuty před poločasem snížili na rozdíl 2 branek a rázem byli zpět v zápase. Poslední dva zásahy patřily ovšem nám, a tak jsme do šaten šli za stavu 12:16.

Úvod druhé půle byl herně z naší strany povedený, bohužel 4 neproměněné tutovky znamenaly, že jsme se nedokázali soupeři výrazněji brankově vzdálit. Naši trpělivou hrou jsme i přesto dokázali náskok postupně navyšovat až na 17:25 (47. minuta). A nebýt spousty zahozených tutovek, mohlo být už dávno rozhodnuto. Během následujících 5 minut se totiž domácí 5x přesně trefili a rázem to vypadalo na dramatickou zápletku. Tu ale naši hráči nepřipustili. A když jsme tři minuty před koncem zvýšili již na 23:29, bylo rozhodnuto. Domácí Kuřim pak už jen opticky snížila na 26:29.

Důležité vítězství na půdě silného soupeře pro nás znamená, že přezimujeme na 4. pozici, což je po nevydařené loňské sezoně markantní posun. Nyní nás čeká zimní příprava, po níž se 10. 2. 2024 v úvodním kole představíme na domácí palubovce. A soupeř dorazí více než atraktivní, přivítáme dosud neporaženého lídra soutěže z Újezdu u Brna.

Sestava a branky: Ondřej Poul, Deraha Lukáš – Tomáš Rosa (7), Jakub Strýček (7), Vojtěch Svoboda (4), Radim Fischer (3), Radek Navrátil (3), Jakub Mach (2), Martin Janíček (2), Aleš Novotný (1), Tomáš Krčál, František Kratochvíl, Petr Kavka, Benjamin Rosa, Vítězslav Večeřa, Jakub Bezděk, trenér Ladislav Šidlo, odpovědný vedoucí Petr Kavka

-op-

DSC 0988DSC 1002DSC 1047DSC 1520

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.