Vánoční laťka oslavila čtvrtstoletí

vlDívkyLetošní jubilejní XXV. ročník školní sportovní akce byl více společenskou událostí. Na okresní kolo atletické soutěže dorazilo 48 závodníků z pěti škol. Tentokrát byla přehlídka sportovních výkonů z pohledu historického spíše průměrná.


Mezi diváky v tělocvičně Základní školy Oslavická Velké Meziříčí jsme mohli přivítat řadu významných osobností – spoluzakladatele Vánoční laťky Mgr. Zdeňka Lišku, trenéry Atletického oddílu TJ Sokol Velké Meziříčí Ing. Zuzanu Villertovou a Ladislava Urbana, dále reprezentanta ČR ve volejbale Martina Kryštofa, juniorskou reprezentantku v házené Mgr. Radku Matušíkovou (Vidlákovou). Čas si v předvánočním období našel i dvojnásobný vítěz a držitel rekordu mítinku Tomáš Neufuss. Nejprve jsme byli svědkem soubojů devatenáctičlenného startovního pole dívek. Rozhodovalo se již na výšce 135 cm, která byla pro většinu závodnic nad jejich síly. Loňskou třetí příčku obhájila Barbora Smejkalová z Velké Bíteše 132 cm. Stříbro a zlato nakonec patřilo domácím závodnicím. Druhou příčku za výkon 135 cm obsadila Natálie Urbánková. Suverénní vítězka Sára Šikulová se nakonec přenesla přes laťku ve výšce 142 cm.

Přestávku mezi soutěžemi dívek a chlapců vyplnilo nápadité taneční vystoupení žáků 9. ročníků.

vlChlapciNa řadu pak přišla početná kategorie chlapců čítající 29 soutěžících. Rozhodnou se stala výška 156 cm, kterou zdolali pouze dva závodníci. Dramatickou podívanou přineslo rozeskakování o třetí místo mezi domácími Václavem Klikarem a Sebastienem Šafránkem. Prvně jmenovaný byl v tomto ohledu úspěšnější a bral bronz. Stříbro získal David Sypták ze ZŠ Sokolovská za výkon 156 cm. Zlatou medaili si nakonec odvezl Šimon Kaláb 159 cm ze ZŠ Velká Bíteš.

Předávání cen se zhostila ředitelka školy Mgr. Eva Bednářová společně s představiteli města – starostou Ing. arch. Alexandrosem Kaminarasem a místostarostou Martinem Kamanem.

Mgr. Petra Vlachová a Ing. Vincenc Záviška
http://www.zs-oslavickavm.cz/

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.