Minižáci házené získali stříbrné medaile na mezinárodním turnaji

57A0A022-3CEC-4FF0-AA31-5D7555AD77AD copyO víkendu 27. - 28. ledna se naši nejmenší házenkáři zúčastnili v Kostelci na Hané tradičního turnaje v miniházené s názvem Hanácké pohár. Turnaj měl jako vždy kvalitní obsazení a potkali jsme se zde i s týmy ze Slovenska. Hrálo se ve dvou kategoriích, mladší přípravka, a starší minižactvo. V každé kategorii startovalo 16 týmů rozdělených do 4 základních skupin. Náš oddíl reprezentovalo v každé kategorii jedno družstvo. Hrací doba jednoho utkání byla 2 x 8 minut.


Přípravka (žabičky) si v základní skupině poradila se všemi soupeři a postoupila do osmifinále z prvního místa. To se nám podařilo vyhrát, stejně jako čtvrtfinálový zápas. V semifinále kluci bohužel nestačili na pozdějšího vítěze z Litovle. V utkání o třetí místo již bylo vidět, že klukům došly síly, a z těsného vítězství se radovala Kopřivnice. Čtvrté místo na takto kvalitním turnaji je jistě krásným výsledkem, kluci, a hlavně trenéři zjistili na čem je potřeba pracovat v dalších trénincích. Turnaj vyhrál Tatran Litovel před domácím TJ Sokol Kostelec na Hané - HK, třetí místo před našimi kluky bral tým KH ISMM Kopřivnice.

Individuální cenu v hlasování trenérů za neužitečnějšího hráče, získal náš Štěpán Šidlo. Gratulujeme.

Minižáci vstoupili do turnaje v pěkném utkání se Sokolnicemi remízou. V dalších dvou utkáních již zviteziii s přehledem, kdy si zahráli a branku dali všichni hráči. Do osmifinále jsme postoupili vinou horšího skóre ze druhého místa. V něm jsme si poradili celkem dobře se slovenským týmem HK Junior Močenok. Těžký zápas nás čekal ve čtvrtfinále proti velmi dobře hrajícímu týmu z Hostěrádek - Rešova, kdy jsme zvítězili až v sedmičkovém rozstřelu. Asi náš nejlepší výkon na turnaji jsme předvedli proti domácímu týmu z Kostelce na Hané, kde jsme soupeře předčili zejména v obraně.

Ve finále jsme již bohužel nestačili na suveréna turnaje slovenský tým Legends Šaľa, kde po vyrovnaném poločase odešli naši kluci střelecky, a zejména fyzicky. Aspoň víme, na čem v tréninku zapracovat.

Druhé místo je krásné a kluci si ho za nasazení a bojovnost určitě zasloužili. Děkujeme za krásné výkony.

Z vítěztví se radoval tým HŠK Legends Šaľa před našimi minižáky, třetí místo vybojovali kluci ze Sokola Sokolnice
Specialitou tohoto turnaje je sobotní večerní All Stars utkání, kde hrají hráči, které v průběhu turnaje nominují rozhodčí. Z našich týmů byli nominovaní za přípravku Štěpán Šidlo a za minižáky náš brankář Jakub Musil. Kluci si utkání moc užili. Na památku dostali dres ze zápasu.
Turnaj se moc vydařil a velké poděkování patří pořadatelům za bezchybný průběh a skvělou organizaci.

Přípravka - utkání:
TJ Sokol Velké Meziříčí - Sokol Sokolnice 21:13
TJ Sokol Velké Meziříčí - HCB Karviná 21:5
TJ Sokol Velké Meziříčí - HBC Olomouc 28:17
TJ Sokol Velké Meziříčí - TJ Sokol Vršovice 23:2
TJ Sokol Velké Meziříčí - HŠK Legends Šaľa 24:14
TJ Sokol Velké Meziříčí - Tatran Litovel 13:19
TJ Sokol Velké Meziříčí - KH ISMM Kopřivnice 20:22
Hráli: Štěpán Šidlo, Ondřej Rosa, Tomáš Navrátil, Tomáš Ondrišík, Daniel Balabán, Filip Votoupal, Max Puffer.

Minižáci - utkání:
TJ Sokol Velké Meziříčí - Sokol Sokolnice 16:16
TJ Sokol Velké Meziříčí - HCB Karviná 28:7
TJ Sokol Velké Meziříčí - TJ Sokol II Prostějov 23:11
TJ Sokol Velké Meziříčí - HK Junior Močenok 22:15
TJ Sokol Velké Meziříčí - Hostěrádky - Rešov 19:18
TJ Sokol Velké Meziříčí - TJ Kostelec na Hané 15:11
TJ Sokol Velké Meziříčí - HŠK Legends Šaľa 11:17
Hráli: Jakub Musil, David Stoklasa, Jakub Vítek, Jiří Michlíček, Ondřej Šikula, Maxmilián Coufal, Erik Vejmělek, Filip Vitešník, Radek Zezula, Robin Mikulášek.
Trenéři: David Stoklasa, Ladislav Šidlo, Renáta Kostečková, Tomáš Vítek.

-ds-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.