Adam Červinka přivezl z halového mistrovství republiky dva tituly

53551257270 fd533dda28_oO víkendu 24. a 25. února 2024 se v ostravské atletické hale konalo mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek.
Závodníci z Vysočiny vybojovali osm medailí – pět zlatých, dvě stříbrné, jednu bronzovou a několik finálových umístění.


K nejúspěšnějším atletům celého šampionátu patří svěřenec trenéra Ondřeje Rosy Adam Červinka. Mistrovské tituly vybojoval v bězích na 1 500 m a 3 000 m dorostenců, na kratší trati vytvořil nový rekord mistrovství.

Juniorka Sára Pavlidu zvolila pro svůj start kombinaci 60 m a skok daleký. Obě disciplíny probíhaly v podstatě současně, a tak Sára musela z dálkařského sektoru odběhnou na rozběh šedesátky. V obou disciplínách postoupila do finále a obsadila shodně 5. místo.
K medailistům z halového šampionátu se řadí i další atleti z Vysočiny. Klára Vavřinová (Atletika Jihlava) vybojovala také dvě medaile – v běhu na 60 m překážek zvítězila, ve skoku do dálky má bronz. Nikola Musilová ze stejného oddílu skončila v běhu na 60 m na čtvrtém místě, stříbrnou medaili si odváží z dvoustovky.

Velkou pozornost poutal souboj Mikuláše Dreisiga (Atletika Jihlava) s Ondřejem Loupalem (TJ Spartak Třebíč) na čtvrtce juniorů. Vítězem se stal první jmenovaný v nejlepším letošním čase, Ondřej Loupal doběhl těsně na druhém místě.
Svůj další mistrovský titul si z výšky přivezla juniorka Renata Láníková (TJ Spartak Třebíč).

Výsledky: ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ: Vysledky (atletika.cz)

VELME

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.