Juda: Fanoušci nás letos skvěle podporovali

hokej rozhovor2Vedoucí prvního mužstva Horáckého hokejového klubu Velké Meziříčí Jaroslav Juda hodnotí uplynulou sezonu, v níž hokejisté skončili na druhém místě krajské ligy jižní Moravy a Zlína.

V minulé i aktuální sezoně se vám mimořádně vedlo – jste s výsledky spokojen?

Samozřejmě, že jsem s výsledky spokojen. Podařilo se navázat na loňskou sezonu, ve které se nám po 10 letech podařilo vyhrát pohár za první místo v krajské lize jižní Moravy a Zlína. V té letošní sezoně se týmu dařilo od prvních kol a výsledkem bylo první místo po základní části. Do play off získalo naše mužstvo nejlepší výchozí pozici. Velká škoda, že v rozhodujícím utkání finále se nepodařilo titul obhájit. Bezprostředně po skončení utkání to člověka moc mrzí, ale s odstupem času se na to díváte úplně jinak. Hráči odvedli opravdu maximum a patří jim za to velké poděkování.

Pokud byste zvítězili, uvažovali byste o postupu do vyšší soutěže? Změnilo se v této věci něco?

Na to se v současné době špatně odpovídá. Pro většinu velkomeziříčských odchovanců by to byla obrovská výzva a zkušenost. Na druhou stranu už je člověk o hodně zkušenější a bez pořádného zázemí by to bylo velké riziko. Ono nakouknout na sezonu do II. ligy ČR a pak se z toho několik let vzpamatovávat, to máme všichni ještě v živé paměti.

V čem vidíte přednosti týmu?

Předností tohoto týmu, který se postupně tvořil několik let, vidím jednoznačně v obrovské partě a chuti po vítězství. Do mužstva přišlo hned několik mladých kluků, kteří výborně zapadli. Je to tým, který táhne za jeden provaz.

Kdo byl v této sezoně největší oporou týmu?

V týmu je hned několik opor. V obraně tvrdí muziku Pavel Ambrož a má určitě respekt i v kabině. Role kapitána se již druhou sezonu na výbornou zhostil Michal Krča, který zároveň vyhrál kanadské bodování našeho mužstva - po základní části. Do play off vlétl jako uragán další útočník, který byl ve čtvrtfinále k nezastavení. Tím hráčem byl David Křenek, který jednoznačně patřil k tahounům mužstva. Velká škoda, že musel po prvním utkání semifinále odcestovat pracovně na měsíc do zahraničí.

Kolik je v týmu odchovanců a kolik krajánků z jiných týmů?

V týmu nastoupilo v minulé sezoně 12 odchovanců Horáckého hokejového klubu a 13 hráčů z jiných týmů (SK HS Třebíč, HC Moravské Budějovice, HC Dukla Jihlava). Nutno podotknout, že většina tzv. krajánků v HHK působí minimálně pět sezon. Ke klubu a městu mají velmi dobrý vztah.

Jak hodnotíte podporu velkomeziříčských fanoušků v domácím prostředí?

Jedním slovem úžasná. V průběhu sezony nás oddaně podporovali. A co se dělo v play off, to bylo úžasné. V semifinále s Velkou Bíteší jsme měli domácí prostředí i při odvetném utkání na ledě soupeře. Ve finále bylo bouřlivé prostředí na obou stadionech. Ve druhém utkání na ledě Boskovic byl zaplněn celý sektor pro hosty našimi fanoušky. Že je hokej ve Velkém Meziříčí velmi sledován, potvrdilo třetí rozhodující utkání, které se hrálo za 24 hodin po utkání v Boskovicích. Šest stovek diváků při nedělním rozhodujícím utkání bylo opravdu neskutečných. Všem fanouškům patří za podporu velké poděkování.

Závěrem snad – při rozdělování peněz sportovcům se na zastupitelstvu často diskutuje o tom, zda má či nemá město podporovat dospělé sportovce. Někteří „nesportovci“ to srovnávají s tzv. rekreačním sportem a jsou toho názoru, že dospělí mají dělat takový sport, který si jsou schopni sami zaplatit. Co byste k tomu řekl?

Já jsem toho názoru, že by město mělo sport dospělých podporovat. Jednak proto, že svými výsledky dělá dobré jméno celému Velkému Meziříčí. Dále určitě proto, že díky dospělým mají děti v našem městě vzor, kterému se chtějí přiblížit. A to obecně v jakémkoliv sportu. V neposlední řadě i proto, že většina hráčů, kteří dělají sport dospělých, patří do věkové kategorie 19–25 let. Tito hráči ještě studují na středních a vysokých školách. V prvním mužstvu HHK je těchto studentů 8 a dalším 11 hráčům ještě nebylo 25 let.

Závěrem bych tedy chtěl poděkovat partnerům HHK a městu Velké Meziříčí za trvalou podporu.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.