Eurovia liga curling vozíčkářů hostila i velkomeziříčské hráče

GQHX0g vFebPxEh1nRXhLLR7Zk8iU9FYNNU0eFd2tEVp1LdbYQz2v_UbKTRSNBU-ntaEqNVwRUF7ySKDB5dVYSuaDREVKwQIPRWoHDJkOUceeFWnYsNW5_TQaqMjR06urZNCx3FgsAw1349-h899-noZahájení letošního ročníku Eurovia ligy curling vozíčkářů proběhlo 22. - 24. listopadu v pražských Roztylech. Do ročníku 2019 - 2020 se přihlásilo sedm družstev. Z České republiky družstvo z Velkého Meziříčí, dva týmy Jedličkova ústavu Praha (JUS), tým Nového Města nad Metují a  zahraniční družstva Slovenska, Itálie a Polska.

Družstvo z Velkého Meziříčí z důvodu nemoci nastoupilo s minimálním počtem hráčů, Jana Břinčilová, Michaela Charvátová, poprvé Radek Coufal a skip Martin Tluk. Naše družstvo první zápas odehrálo s úřadujícím mistrem, Jedličkův ústav B, s výsledkem 7:7. Dva body si velkomeziříčští připsali za vítězství se silným týmem Polska 5:3. Další zápas velkomeziříčští sehráli s Itálií 5:2, Novým Městem nad Metují 9:3, následovaly prohry se Slovenskem 4:9 a JUS A 3:7. Dále druhé kolo s JUS B prohra 5:10 a po tomto zápase muselo naše družstvo ze zdravotních důvodů kontumovat zápas s týmem Polska 0:9.

Velkomeziříčští curleři jsou po třech kolech v tabulce na třetím místě. Další dvě kola se v Praze odehrají první lednový víkend.
V současné době se dávají do provozu curlingové dráhy v Brně, kam naši hráči budou od nového roku dojíždět na tréninky. Ty by měly naše družstvo posílit do dalších ročníků mezinárodní Eurovia ligy.

Za finanční podporu v roce 2019 náš sportovní klub děkuje městu Velké Meziříčí, MŠMT, Kraji Vysočina, firmě Wiegel CZ žárové zinkování, obci Vídeň. Mediálním partnerem našeho sportovního klubu je Velkomeziříčsko.

Jiří Charvát

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.