Oslavická škola funguje 35 let. Oslav se zúčastnily stovky lidí

P1720969 copySoučasní i bývalí žáci, pedagogové i přátelé školy dorazili ve čtvrtek 3. listopadu na den otevřených dveří u příležitosti oslav 35. výročí od otevření Základní školy Oslavická. Žáci školy se aktivně zapojili a zpestřili program svými vystoupeními. Bývalý absolvent Jiří Doležal přijel celou akci moderovat a připomněl, že první besídka, kterou moderoval byla právě na Oslavické, a to díky bývalé paní ředitelce Dagmar Suché. Ta se ujala úvodních slov společně se současnou ředitelkou školy Evou Bednářovou, prvním ředitelem školy vůbec Ivanem Videnským a starostou města Alexandrosem Kaminarasem.

Taneční, pěvecké i divadelní vystoupení vyvolalo vždy nadšení a potlesk. Chodby zaplnili bývalí absolventi, kteří vzpomínali na školní léta a často to vypadalo, že se den otevřených dveří proměnil na takzvaný „slučák" tříd. Zajímavostí byla také výstava dobových učebnic, otevřené kavárny a komiksové ilustrace. Kdo si nestihl prohlédnout výstavu komiksových ilustrací Kláry Smolíkové, má možnost tak ještě učinit do konce roku. Škole a jejím zaměstnancům přejeme další úspěšné pětiletí, než se zase setkáme na dalším výročí.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.