Život s dobrými lidmi

IMG 20230307_152205_webBydlíme v Domě s pečovatelskou službou. Je tu pro nás připraveno kolem 34 malých bytů, kde máme svůj vlastní starý nábytek a mnoho drobností, které nám připomínají náš dřívější život. Byla to doba, kdy jsme ještě chodili do práce, vychovávali své děti a žili běžným rodinným životem. To všechno už je pryč, to prostě bylo a už není.

Náš dům patří radnici a jejím sociálním službám. Jsme jim vděčni za péči a říkáme to při každé vhodné příležitosti. Dnes bychom ale chtěli poděkovat lidem, kteří se o nás starají přímo v domě. Díky nim náš dům rozhodně není starobincem odložených lidí, ale stal se z něj náš nový domov. Je samozřejmostí, že za práci, kterou pro nás zaměstnanci vykonávají, platíme. Sociální práci lze ale vykonávat různě, jako vlastně každou jinou profesi. My jsme měli štěstí, že se tu sešli lidé s dobrým srdcem. Říkáme jim křestními jmény a jsme rádi, když mají chviličku čas se s námi pozastavit. I oni mají své rodiny, své děti a každodenní starosti, ale přesto jsou laskaví a ohleduplní. Máme je rádi a všem jim děkujeme, ať už dělají v našem domě jakoukoliv práci. Nestarají se jenom o nás, ale poskytují své služby širokému zázemí Velkého Meziříčí a okolí. Ale jsou hlavně „naši".

Všem ze srdce děkujeme, Vaši klienti DPS Zdenky Vorlové 2001

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.