Fischerová: Obnova fresek je příkladem pro ostatní

35971985 10210023119449410_6807811837501898752_nObnova fresek v rytířském sále velkomeziříčského zámku je příkladem bezchybné péče o památky a může být vzorem pro ostatní podobné případy. Po své včerejší návštěvě zámku to Velkomeziříčsku řekla náměstkyně hejtmana pro kulturu Jana Fischerová.

Restaurování fresek získalo v letošním ročníku krajské ceny Zlatá jeřabina Čestné uznání náměstkyně hejtmana pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů Jany Fischerové za významný přínos v oblasti hmotného kulturního dědictví. "Také proto jsem chtěla freskovou výzdobu vidět na vlastní oči. Jde skutečně o příkladnou spolupráci majitelů zámku s městem, muzeem i veřejností a chci všem zúčastněným za tento úžasný počin poděkovat," uvedla Fischerová.

Kromě prohlídky rytířského sálu viděla náměstkyně hejtmana v doprovodu spolumajitele Jana Podstatzkého celý areál zámku, který prochází v posledních letech důkladnou obnovou.

-kid-    

Přečtěte si víc:
Více o obnově fresek se dočtete zde a zde.
Rozhovor se spolumajitelem zámku Janem Podstatzkym.
Reportáž z prvního představení restaurovaných fresek veřejnosti.

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.