Město zavádí poplatek za pobyt

hotelOd nového roku zavádí město poplatek z pobytu, kterým reaguje na novelu zákona o místních poplatcích. Ta ruší stávající místní poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt a poplatek z ubytovací kapacity, který spojuje v nový poplatek z pobytu.

Dosud má Velké Meziříčí zaveden pouze poplatek z ubytovací kapacity ve výši 2 korun ve městě a 1 koruny v místních částech, který odváděli provozovatelé ubytovacích zařízení.
Nově budou od ledna 2020 poplatek z pobytu hradit návštěvníci, kteří se rozhodnou ve městě strávit noc. Odvádět městu ji začnou všichni provozovatelé hotelů, penzionů i soukromých ubytování, a to ve výši 15 korun za ubytovanou osobu na den.
Podle nové vyhlášky mají poskytovatelé ubytovacích služeb na splnění ohlašovací povinnosti 15 dní. Co se týká odvádění peněz z poplatku městu, budou tak poskytovatelé pobytu činit čtvrtletně.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.