Kraj nabízí aktualizovanou mapu ordinací praktických lékařů, kteří očkují proti COVID-19

praktičtí lékaři_očkování_mapaVedle šesti krajských a dvou soukromých očkovacích center se na Vysočině do očkování populační skupiny 70+ postupně zapojují i ordinace praktických lékařů. Kraj Vysočina připravil z dostupných informací od Sdružení praktických lékařů přehlednou mapu těchto registrovaných ordinací. „Na Vysočině fungují více než tři stovky ordinací praktických lékařů, přes 60 % z nich má zájem očkovat své pacienty a jejich počet v čase roste. Do jedenácti zavezlo ministerstvo zdravotnictví minulý týden vakcíny AstraZeneca, dalších šest ordinací očkuje vakcínami, které ze svých center stáhl Kraj Vysočina. Důvodem bylo mimo jiné i urychlení očkování spoluobčanů registrovaných přímo u svých praktických lékařů," informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Mapa připravených a zapojených ordinací do očkování proti COVID-19 je k dispozici na www.ockovanivysocina.cz.

Mapa byla vytvořena z dat krajského odboru zdravotnictví a přehledu ordinací, který sdílelo krajské Sdružení praktických lékařů v první polovině března. Mapa je pouze orientační, informace v ní se průběžně aktualizují. „Mapu je třeba chápat jako nástroj, který jsme v čase připraveni pravidelně aktualizovat, budeme operativně reagovat na změnu stavu konkrétních pracovišť, přivítáme zpětnou vazbu ze strany ordinací," uvedl Martin Tejkal z oddělení GIS Krajského úřadu Kraje Vysočina.

Informace týkající se očkování v Kraji Vysočina včetně mapy očkujících ordinací jsou dostupné na webové stránce www.ockovanivysocina.cz nebo ZDE.

Martin Tejkal, odbor informatiky, oddělení GIS
Krajský úřad Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.