Další nutná omezení v novoměstské nemocnici se dotknou ambulantních provozů

blood-pressure-1584223Novoměstská nemocnice čelí prudkému nárůstu hospitalizovaných pacientů s onemocněním covid-19. Jenom za pondělí 6. prosince přijala 18 pacientů se středně těžkým průběhem onemocnění.

Celkem je v nemocnici hospitalizováno 94 pacientů s onemocněním Covid. Z důvodu neustále rostoucího počtu potřebných lůžek pro tyto pacienty a s tím spojenou potřebou zdravotnického personálu musí novoměstská nemocnice přistoupit k omezení ambulantních provozů.

„Z důvodu nedostatku personálu nejen na odděleních, které se starají o pacienty s covidem, musíme zdravotníky z ambulancí přesunout na naše lůžková oddělení, tam teď chybí opravdu hodně personálu, hlavně zdravotních sester. Kapacita některých ambulantních vyšetření bude omezena. Pacienty, kterých se změna termínu návštěvy některé z našich ambulancí dotkne, budeme včas informovat," informuje tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková.
„Momentální situace opravdu není příznivá. Naši zdravotníci, kteří pečují o pacienty, jsou vyčerpáni a na hraně svých sil. Nedostatek personálu je způsoben vysokou nemocností, někteří musí být s dětmi na OČR nebo jsou v povinné karanténě. Je mi velmi líto, že naši vstřícní a empatičtí zdravotníci se v současné době také setkávají s nepochopením, nevstřícností a mnohdy až s arogancí některých pacientů," dodává ředitelka nemocnice Věra Palečková.

Mgr. Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.