Ukázky canisterapie si děti ze Školní oblíbily

titVe čtvrtek naši třídu navštívil pan Luděk Trojan se svými speciálně cvičenými pejsky Chestrem a Jadem. Tentokrát je ještě doprovázela psí slečna Matylda.

Setkání bylo zaměřeno na ukázku canisterapie i povídání o tom, co všechno takový pes potřebuje k životu. Hodina byla doprovázena praktickými ukázkami se zapojením všech dětí do programu, což se všem přítomným náramně líbilo. Děti zkoušely pejsky krmit pamlsky, připnout jim vodítko a obojek, vodily je na vodítku, snažily se pejskům dávat jednoduché povely, oslovovaly psy jmény. Kluci i děvčátka si na psa mohli lehnout a položit na něj nohy i ruce, vnímali jeho příjemné teplo. Přítomní pejsci ochotně předváděli všechny povely. Děti získaly informace týkající se stravy pejska, jeho denního režimu, hygienických potřeb, výcviku a chování.

Pan Luděk Trojan naši školu navštěvuje již mnoho let. Jeho hodiny jsou vždy pečlivě připraveny, jednotlivé činnosti se střídají a čas strávený s milými pejsky je úžasný. Nyní již děti vědí, v jakých situacích pejsek vrčí, jak vypadá, když se pes bojí, když se mu něco nelíbí. Zároveň si také malí prvňáčci uvědomili, že i když je pes obrovský kamarád a věrný společník, potřebuje každodenní péči.

Jana Kubátová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.