Členové VGS nahlédli do Malajsie

DSC 0068Jako každé úterý, i včera 7. listopadu mohli členové Vlastivědné a genealogické společnosti a zájemci z řad široké veřejnosti vyslechnout zajímavou přednášku. Tentokrát na téma cestování po Malajsii v podání Aleše Poláška. Jak je zvykem, bylo povídání doplněno fotografiemi.

Příští úterý je na programu vyprávění o Malém Tibetu, cestě s přidanou hodnotou Ing. Miroslavy Kneslové. Začátek v 16 hodin v koncertním sále Jupiter clubu.

-01- Náměstí Merdeka leží v centru města, naproti historické budově Sultan Abdul Samad. Patří k nejstarším budovám v Kuala Lumpur a její výjimečnost podtrhuje viktoriánský styl, propojený se západními a islámskými stavebními prvky z období britské kolonie.

-02- Městský park jako botanická zahrada plná rozmanitých rostlin. Poskytuje tak návštěvníkům atmosféru, že jsou v tropickém deštném pralese, přestože se nachází uprostřed rušné metropole.

-03- Vápencové jeskyně Batu Caves na okraji Kuala Lumpur. První, co člověk uvidí, než se vydá po 275 schodech vzhůru ke vchodu do hlavní jeskyně, je obrovská, zlatě natřená socha hinduistického boha Murugana.

-04- Budhistický chrám Thean Hou s prvky tradičního designu s impozantními pilíři, velkolepými střechami, ozdobenými řezbami a složitými reliéfy.

-05- Jedinečný pohled při západu slunce na supermoderní město uprostřed džungle. Malajci jsou na svou metropoli velice hrdí.

-06- Hlavní dominantu tvoří věže Petronas Twin Towers. Postaveny v roce 1998 jako důkaz ekonomické prosperity a technologické zdatnosti. Jejich výška je 452 m. Do roku 2004 se jednalo o nejvyšší budovy na světě.

-07- Detail na špičku futuristické stavby z nerezové oceli jedné z věží dvojčat.

-hš, red-

 

Zpět na spolek
Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.