Kulíšci z kvarty se vydali zdolat Bludiště

image001Za novými zážitky jsme se s třídou tentokrát vydali do ostravského televizního studia, v němž se připravuje pořad Bludiště. Chtěli jsme poznat, jak probíhá natáčení, a také poměřit síly v soutěži.

Po zaslání přihlášky do oblíbeného soutěžního pořadu jsme čekali, zda nás televize osloví. Když nás kontaktovala asistentka produkční, zahájili jsme se třídou přípravy, abychom se do Ostravy opravdu mohli vydat. Z mnoha zájemců jsme vybrali čtveřici, která bude hájit barvy našeho gymnázia v souboji se soupeřovým týmem. Vymysleli a nacvičili jsme představovací scénku, natočili video, zvolili si název týmu a maskota. Spolužačka vyrobila povedené „placky“ k připnutí na bílá trička. V hodinách výtvarné výchovy jsme si namalovali transparenty, jejichž nápaditost a provedení ocenil i televizní štáb. O pomoc s učitelskou soutěžní disciplínou jsme požádali paní učitelku Šoukalovou, která již zkušenost se zdoláváním světelného bludiště má, a podařilo se nám ji pro náš projekt získat. Pustili jsme si několik dílů Bludiště, zkoušeli rozlousknout hádanky a vymyslet strategii pro fyzické disciplíny.

Ve středu ráno 7. února jsme se plni očekávání, hodně natěšení a s krabicí čerstvých koláčků od paní učitelky Kočí Valové vyrazili na severní Moravu. Dlouhá cesta proběhla bez komplikací, a tak jsme včas dorazili do ostravské části Radvanice, kde se nachází Výzkumný ústav uhelný, v jehož areálu se soutěž natáčí.

Dozvěděli jsme se, že Adélka, Terezka, Petr a Víťa se promění v modrý tým a že jejich protivníkem v jednotlivých disciplínách bude družstvo ze Suché Polomi na Ostravsku. Když se už nalíčení a do dresu oblečení spolužáci přišli ukázat nám ostatním do šatny, kde jsme měli zázemí, hlavně na děvčatech jsme mohli oči nechat, bylo úžasné, v jaké ještě větší krásky se pod rukou zkušených maskérek proměnily! Některá z děvčat si dokonce přála takovou „proměnu“ vyzkoušet na vlastní kůži. J

Pro ty, kteří pořad nesledují, uveďme, že soutěž se skládá z několika disciplín, které prověřují fyzickou zdatnost, soustředění, znalosti i pohotovost aktérů z 8. a 9. tříd základních škol a příslušných ročníků víceletých gymnázií.  Je třeba podstoupit vědomostní kvízy a otázky, absolvovat lanovou dráhu a umístit figurky bludišťáků do zavěšeného koše, najít cestu laserovým bludištěm, na základě získaných indicií vyluštit tajenku a body družstvu může získat i učitel, pokud správně projde světelným labyrintem. Pořad se vysílá na stanici Déčko v premiéře v sobotu kolem poledne a díly je pak možno kdykoli zhlédnout on-line na internetu.

Jaké záludnosti si pro nás tvůrci pořadu připravili tentokrát a jak naše snažení dopadlo, neprozradíme, ale můžeme slíbit skutečně dramatickou podívanou. K televizním obrazovkám vás zveme v sobotu 7. dubna.

Celé natáčení jsme si parádně užili a ocenili jsme nesmírně pozitivní a milý přístup všech členů štábu jak k soutěžícím, tak k nám divákům. Za to jim posíláme svůj dík, děkujeme také paním učitelkám, které nám se všemi přípravami pomohly a které nás do televizního studia doprovázely, a všem, kdo nám drželi palce.

Kvarta Gymnázia Velké Meziříčí

Zpět na spolek
Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.