Studenti z Itálie navštívili zdejší gymnázium

image001 copyVe dnech 18.–24. března navštívilo 22 studentů ze střední školy Liceo Scientifico Statale Gobetti v Turíně žáky druhých ročníků našeho gymnázia. První výměnný pobyt, který se mezi školami uskutečnil, přinesl všem zúčastněným mnoho nezapomenutelných zážitků.

Italské studenty společně s jejich pedagogickým doprovodem přivítal na začátku týdne na městské radnici starosta města pan Josef Komínek a poté zavítali společně s českými partnery na prohlídku Muzea Velké Meziříčí, kostelní věže a také se prošli centrem města. Během týdne se všichni studenti výměnného pobytu vypravili na návštěvu významných památek našeho hlavního města, na prohlídku Punkevní jeskyně v Moravském krasu a do centra města Brna. Italští studenti  navštívili  společnost Poex Velké Meziříčí, kde byli  vřele přivítáni. I přes mrazivé počasí, které u nás po celý týden jejich pobytu vládlo, využili příležitosti krásného výhledu na naše město z rozhledny na Fajtově kopci.

V podvečer posledního dne výměnného pobytu se uskutečnil rozlučkový večírek v aule gymnázia, jehož se zúčastnili také členové rodin našich žáků, kteří se během týdne o hosty z Itálie výtečně starali. Program plný zábavy, hudby a tance byl tím nejlepším zakončením celého týdne. Nejen studenti, ale také vyučující mají mnoho krásných vzpomínek a všichni se velmi těšíme na návštěvu svých nových přátel v Turíně v září tohoto roku.

Výměnný pobyt se uskutečnil za podpory města Velké Meziříčí a Sdružení rodičů při Gymnáziu ve Velkém Meziříčí, z. s. Těmto organizacím patří naše poděkování.

Dita Massey

image003

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.