Skandální odhalení na gymnáziu!

leavePřinášíme další díl seriálu prací studentů kvarty meziříčského gymnázia. Tentokrát z pera kvartánky Sáry Strnadové.

Gymnázium Velké Meziříčí se na konci minulého školního roku rozhodlo investovat dotace od státu na opravu sklepního prostoru, kde měli žáci své šatny.

Šatny a skříňky byly opravdu v katastrofálním stavu. Nejeden student si na schodech do sklepního prostoru vyrazil dech nebo aspoň narazil kostrč. Ani únikové prostory ze sklepa nebyly zrovna nejbezpečnější. O skříňkách škoda mluvit – ty se rozpadaly dobrých sto let a studentům občas zbyl v rukou kus dveří či rovnou dvířka celá. Aby studenti přestali kvůli tomuto problému demonstrovat a sabotovat testy, rozhodl se ředitel gymnázia najmout firmu Jahoda a Malý – stavby a rekonstrukce všeho druhu. Její zaměstnanci se práce pustili o měsíc později, než bylo uvedeno ve smlouvě, avšak žádný postih je nečekal. Opravy trvaly neuvěřitelně dlouho – celé čtyři roky. Všem to začalo připadat divné, a tak si ředitel školy Aleš Trojánek najal soukromé očko, aby se zjistilo, jestli se nejedná o nějaký podvod.

Nejmenovaný detektiv vypátral obrovský skandál. Dělníci v podzemí pod školní budovou narazili na zlatý důl! Nikomu o něm neřekli, zlato kradli a prodávali na černém trhu. Všichni pachatelé byli dopadeni a byli nuceni vzniklou škodu uhradit a odcizený majetek navrátit. Hrozí jim odnětí svobody až na pět let.

Ředitel Aleš Trojánek se k tomu vyjádřil takto: „Jsem rád, že pravda vyšla najevo. Peníze použijeme na další opravy, z nichž nejdůležitější bude rekonstrukce tělocvičny.“ Na otázku, co hodlá udělat se zbylými penězi, odpověděl: „S vyučujícími jsem se domluvil, že zbylé peníze rozdělíme mezi jednotlivé třídy, aby mohly podnikat zahraniční zájezdy a výměnné pobyty.“

Sára Strnadová

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.