Bez čeho se neobejde žádný cestovatel

towels-3401733 1920Čtvrtý díl seriálu prací kvartánů z velkomeziříčského gymnázia napsala Adéla Pistrichová. Zamýšlí se nad tím, co nemůže chybět žádnému cestovateli.

 

Nepostradatelnou maličkostí pro každého cestovatele může být zcela odlišná věc. Něco, co potřebujete každý den a bez čeho se v žádném případě nemůžete obejít.

Takovou věcí je například mobil. Ztratili jste se ve městě, hledáte nějakou informaci nebo si prostě potřebujete zavolat? Není problém, stačí ho s dostatečně nabitou baterií vytáhnout z kapsy a zadat, co potřebujete. Ale asi těžko vám pomůže někde uprostřed lesa bez signálu, nebo kdybyste se dostali do vesmíru…

Co by tedy správný cestovatel měl vždy mít u sebe?

Ručník. Zdá se vám jako obyčejná věc, která se hodí pouze v koupelně, že? Ručník vám však na cestách pomůže v mnoha situacích!

Náhle se ochladilo a mrzne vám hlava? Otevřete svůj batoh a vytáhněte ručník, skvěle vám poslouží jako pokrývka hlavy. Ke stejnému účelu se tento kus textilu hodí i v případě, že jste si doma zapomněli kšiltovku a slunce nemilosrdně pálí. Sluníčko se rozhodlo, že se raději schová a z nebe začne padat voda? Nevadí, máte přece ručník. Jste na veřejnosti a roztrhly se vám kalhoty? Použijte ručník a máte skvělý kilt.

Inu, jak říká Stopařův průvodce galaxií: ručník je skutečně kolosálně užitečná součást výbavy stopaře. Můžete se do něj zabalit, aby vám nebyla zima. Můžete jej využít jako deku a opalovat se na něm. Můžete na něm spát pod hvězdami. Nebo ho můžete využít jako plachtu, když poplujete na voru. Pokud se dostanete do úzkých, můžete jím signalizovat žádost o pomoc. A samozřejmě se jím také můžete utřít, pokud vám po tom všem připadá ještě dost čistý.

Tak co, už máte ten správný ručník na cesty? Ještě ne? Nepropadejte panice! Zavolejte ihned a pořiďte si i vy tuto nezbytnou maličkost, kterou zaručeně upotřebíte nejen na ručníkový den 25. května, ale hlavně při zkoumání galaxie!!!

Adéla Pistrichová

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.