Nepostradatelná maličkost II

pedestrians-1209316 1920Velkomeziříčští gymnazisté z kvarty představují své slohové práce. Tentokrát si můžete přečíst už pátý díl seriálu.

Intenzivně jsem přemýšlel, o které maličkosti bych psal, ale najednou mi mysl zahýbla někam jinam. Začal jsem dumat o plakátu na nový díl filmu Jak vycvičit draka, načež jsem se znovu pokusil vymyslet, které maličkosti bych věnoval svou slohovou práci.

A pak mě to trklo. Vzpomněl jsem si totiž na Škyťáka, jak říká: „Ukázal jsi na celou moji maličkost“ – a nápad byl na světě!

Naše maličkost, tedy naše bytost, dle mého mínění drží první místo v důležitosti v našem životě. Bez ní bychom byli jenom nehmotné pranic, které by nemohlo dělat nic jiného, než nebýt. V podstatě bychom ani nemohli umřít, tedy bychom nemohli žít – neprožívali bychom žádné životy! Neměli bychom přátel, nechodili bychom do školy ani do práce ani do jakýchkoli spolků, nemohli bychom mít domov, rodinu, auto, psa, počítač, prostě nic.

Myslím si tedy, že život bez naší maličkosti by byl nudný, nekonečný, prázdný a taky neexistující. Teda to by musel být vážně opruz!

Dominik Oulehla

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.